(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen vrijdag op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het groen.

Alles staat vrijdag in het teken van de G20-top in het Japanse Osaka. Zwaartepunt van de bijeenkomst is de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping, die elkaar zaterdag aan de zijlijn van de bijeenkomst ontmoeten in een poging de handelsbesprekingen tussen de twee economische grootmachten vlot te trekken.

Hoewel optimisme over een deal donderdag onder druk kwam te staan na berichten dat China Washington een reeks voorwaarden oplegde alvorens de gesprekken hervat kunnen worden, ontkende de economische adviseur van Trump, Larry Kudlow, dat er randvoorwaarden door Beijing zijn gesteld.

Trump sloeg bij aanvang van de top een verzoenende toon aan richting de overige wereldleiders en zei dat er “zeer grote” handelsovereenkomsten gepland staan met India en Japan.

“De Europese en Amerikaanse beurzen waren gisteren ingetogen omdat veel handelaren in afwachting van de top op hun handen zaten”, zei marktanalist David Madden van CMC Markets. “Er was commentaar van beide partijen betrokken bij het handelsgeschil, maar de markt nam een afwachtende houding aan”, voegde hij toe.

Aanhoudende spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten hangen ook boven de top. Trump, die vorige week op het laatste moment een vergeldingsaanval afgelaste, vanwege het neerhalen van een onbemande Amerikaanse verkenningsdrone, zei hoopvol te zijn over een oplossing.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs staan de persoonlijk inkomens en bestedingen in mei geagendeerd, gevolgd door de inkoopmanagersindex van Chicago en het consumentenvertrouwen in juni.

De euro/dollar noteerde op 1,1387. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1384 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1368 op de borden.

Olie noteerde vrijwel vlak.

Bedrijfsnieuws

Constellation Brands komt vrijdag met kwartaalcijfers. Het aandeel sloot donderdag 0,9 procent hoger.

Apple noteerde voorbeurs 0,9 procent lager, nadat donderdag bekend werd dat top-ontwerper Jony Ive vertrek bij de techreus.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,4 procent hoger op 2.924,92 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 26.526,58 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 7.967,76 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.