(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen woensdag op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het groen.

Wall Street is woensdag slechts een halve dag open in verband met de viering van The Fourth of July, ofwel onafhankelijkheidsdag.

Het ontbreekt de Amerikaanse aandelenmarkten ook woensdag aan momentum, nadat het aanvankelijke enthousiasme aan het begin van de handelsweek over de wapenstilstand tussen de Verenigde Staten en China in het handelsgeschil grotendeels is weggezakt.

Desondanks sloot de S&P 500 dinsdag op zijn hoogste niveau ooit, ondanks pessimisme over de wereldwijde economische vooruitzichten en het zich voortslepende handelsconflict. De Amerikaanse president Donald Trump zei maandag dat via de telefoon een nieuwe ronde van Chinees-Amerikaanse onderhandelingen was begonnen, volgend op de persoonlijke ontmoeting tussen Trump en de Chinese president Xi Jinping aan de zijlijn van de G20-top afgelopen weekeinde.

Economisch adviseur Peter Navarro zei, hoewel de onderhandelingen zijn begonnen, “dit tijd zal vergen…en we willen het goed doen”, terwijl er geen nieuwe details werden gegeven over de timing van verdere handelsbesprekingen en of en wanneer een akkoord kan worden verwacht.

Analist David Madden van CMC Markets merkte op dat het besef in de markt is doorgedrongen dat het terug naar de tekentafel is, wat betreft de handelsbesprekingen. “Het is duidelijk dat geen van beide partijen tijd verspilt. De versoepeling van de beperkingen op Huawei is een stap in de goede richting, maar de zorgen van de VS over de bescherming van intellectueel eigendom zijn waarschijnlijk een knelpunt in de onderhandelingen”, zei hij.

Op macro-economisch vlak staan woensdag een achttal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, het ADP-banenrapport, de handelsbalans van mei en de wekelijkse steunaanvragen. Later op de dag volgen een tweetal inkoopmanagersindices voor de dienstensector van juni, gevolgd door de fabrieksorders in mei en de wekelijkse olievoorraden.

De euro/dollar noteerde op 1,1291. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1270 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1283 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 0,9 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Tesla noteerde in de elektronische handel voorbeurs 7,6 procent hoger, nadat de producent van elektrische auto’s dinsdag de verwachtingen overtrof met de aankondiging dat het concern in het tweede kwartaal 95.200 auto’s heeft afgeleverd.

Broadcom zou volgens persbureau Bloomberg vergevorderde gesprekken voeren om het digitale beveiligingsbedrijf Symantec over te nemen. Broadcom daalde voorbeurs 4,1 procent, terwijl Symantec 19,0 procent won.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,3 procent hoger op 2.973,01 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 26.786,68 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 8.109,09 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.