(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen vrijdag rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het groen.

De Amerikaanse futures noteren hoger in aanloop naar de speech van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole, waarbij de markt inzicht hoopt te krijgen over het monetair beleid van de Amerikaanse centrale bank. 

Powell spreekt om 16.00 CET, waarbij hij over de uitdagingen voor het monetair beleid zal spreken. Na sluiting van de Europese beurzen zal Mark Carney, voorzitter van de Bank of England, spreken.

“Als de toespraak van Powell de renteverlaging van de Fed in juli blijft motiveren als een eenmalige aanpassing van de mid-cyclus en aangeeft zich geen zorgen te maken over de economische groei, kan er ruimte zijn voor een verdere verfijning van zijn verwachtingen voor verdere verruiming, wat een groter effect kan hebben op risicovolle activa”, meldden strategen van Citi.

In de Verenigde Staten staat vrijdag één punt op de macro-economische agenda en dat zijn de verkopen van nieuwbouwwoningen over juli. Deze worden ingeschat te zijn gestegen met 0,6 procent op maandbasis tegen een stijging met 7,0 procent in juni.

De euro/dollar noteerde op 1,1058. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1071 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1078 op de borden. 
 
Olie noteerde vrijdag tot 0,2 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Foot Locker publiceert vrijdag kwartaalcijfers. Vooraf geraadpleegde analisten rekenen op een winst van 0,67 dollar per aandeel. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 4,7 procent hoger.

HP INC. daalde voorbeurs 8,1 procent, na het nieuws donderdag nabeurs dat CEO Dion Weisler per 1 november vertrekt.

Speelgoedfabrikant Hasbro wil Entertainment One overnemen voor 4 miljard dollar. Marktvolgers denken dat het bod tot een biedoorlog zou kunnen leden. Hasbro noteerde voorbeurs 3,5 procent lager, terwijl Entertainment One 9,4 procent steeg.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,1 procent lager op 2.922,95 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 26.252,24 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,4 procent tot 7.991,39 punten. 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties