(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen lijken donderdag hun opwaartse beweging te hervatten, na de terugval van woensdag, op signalen dat de Amerikanen en Chinezen bereid zijn op hoog niveau te onderhandelen over hun handelsdispuut om een handelsoorlog af te wenden.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,5 procent in het groen.

“Amerikaanse futures en de Europese beurzen staan hoger op de hoop dat de onderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten over het handelsbeleid spoedig op een hoger niveau worden hervat”, zei marktanalist Naeem Aslam van Think Markets.

“De hoop is dat China en de VS de kwestie kunnen oplossen met een bilaterale overeenkomst. Maar de onzekerheid rond de kwestie heeft zich verankerd. Het treurige is dat geen van de partijen nog bereid is om de handdoek in de ring te gooien, waardoor ik denk dat er nog geen oplossing in zicht is”, aldus Aslam.

Handelaren kijken ook vooruit naar inflatiecijfers, die een indicatie kunnen geven van het rentebeleid van de Federal Reserve.

Woensdag deed Wall Street een stap terug, na vier dagen van koerswinsten. Vrees voor een volledige handelsoorlog tussen de twee grootste economieën in de wereld drukte de afgelopen maanden op de aandelenmarkten, hoewel analisten erop wijzen dat de markten tamelijk veerkrachtig zijn gebleken.

Het inflatiecijfer van half drie is donderdag het belangrijkste cijfer. Een sterk inflatiecijfer kan de kans op een vierde renteverhoging door de Fed dit jaar vergroten.

De olieprijs steeg, na de sterke daling van woensdag. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 1,6 procent tot 70,88 dollar, terwijl een september-future Brent 1,6 procent duurder werd op 74,57 dollar.

Woensdag daalde de olieprijs met ongeveer 5 procent, door hernieuwde vrees voor de gevolgen van een escalerende handelsoorlog voor de mondiale economische groei.

De euro/dollar was stabiel op 1,1676. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1679 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1674 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Softwarebedrijf CA stond 18,5 procent hoger in de handel voorbeurs, nadat chipfabrikant Broadcom woensdagavond bevestigde dat het CA overneemt voor 44,50 dollar per aandeel. Het aandeel Broadcom leverde 7,8 procent in.

De koers van het aandeel Sky liep donderdag 2,8 procent op nadat Comcast zijn bod op de Sky ook heeft opgetrokken, nu naar 14,75 Britse pond. Woensdag meldde 21st Century Fox al een hoger bod, maar daar ging Comcast nu met 0,75 pond overheen. Comcast lijkt vlak te openen.

Slotstanden

De S&P 500 index sloot woensdag 0,7 procent lager op 2.774,02 punten, de Dow Jones index leverde 0,9 procent in tot 24.700,45 en de Nasdaq index zakte 0,6 procent tot 7.716,61.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties