(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen woensdag rond het middaguur op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd ruim vier procent in het rood.

Daarmee hervatten de aandelenmarkten de neerwaartse trend, na dinsdag juist hoger te zijn gesloten, nadat de Amerikaanse regering een stimuleringspakket aankondigde van 1 biljoen dollar om huishoudens en bedrijven te helpen om de effecten van de corona-uitbraak op te vangen.

“De focus ligt voor veel beleggers nu op nieuwe cijfers over de verspreiding van het coronavirus en de schade van de pandemie, evenals de beleidsmaatregelen die worden genomen om de economische gevolgen van het virus tegen te gaan”, zei marktstrateeg Esty Dwek van Natixis Investment Managers.

“De markt weet gewoonweg niet hoe negatief het economisch scenario is dat ingeprijsd moet worden”, vervolgde Dwek. Een recessie lijkt er te komen, de vraag is alleen hoe diep die zal zijn. InsingerGilissen rekent op een “sterke maar kortstondig recessie”.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gedaald met 8,4 procent ten opzichte van een week eerder. De marktindex daalde van 1.172,1 naar 1.073,6.

Voorbeurs verschijnen nog woningbouwdata over februari, gevolgd door de wekelijkse olievoorraden later op de dag.

Ook zou er vanavond een rentebesluit van de Federal Reserve zijn, maar die is inmiddels geannuleerd. Afgelopen zondag verlaagde de Fed de rente al van 1,00 tot 1,25 procent naar 0 tot 0,25 procent. En de rente zal zo laag blijven totdat de centrale bank er van overtuigd is dat de economie de huidige gebeurtenissen heeft doorstaan en weer op koers ligt met betrekking tot maximale werkgelegenheid en met het doel voor prijsstabiliteit.

De euro/dollar noteerde op 1,1000. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0995 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0996 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 5,7 procent lager.

Bedrijfsnieuws

FedEx kan woensdag waarschijnlijk rekenen op de aandacht van beleggers. De Amerikaanse pakketbezorger heeft dinsdagavond de winstverwachting voor dit jaar ingetrokken vanwege het coronavirus, die zwaar op de operationele resultaten van het bedrijf drukt. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 5,2 procent lager.

Luchtvaartmaatschappijen staan ook woensdag weer onder druk. United Airlines verloor voorbeurs 8,8 procent procent, American Airlines daalde 7,2 procent en Delta Air Lines leverde 6,8 procent in.

General Mills heeft in het afgelopen kwartaal een nettowinst geboekt van 454 miljoen dollar, ofwel 0,74 dollar per aandeel, op een omzet van 4,2 miljard dollar. De aangepaste winst kwam uit op 0,77 dollar per aandeel, terwijl analisten rekenden op 0,76 dollar. Het concern daalde voorbeurs in reactie op de resultaten 3,6 procent.

Boeing noteerde voorbeurs 17,3 procent lager, nadat de afgelopen dagen al tientallen procenten aan beurswaarde verdampte.

Agilent Technologies en Starbucks organiseren vandaag hun jaarvergadering. Starbucks noteerde voorbeurs 6,4 procent lager, terwijl Agilent 6,0 procent daalde.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 6,0 procent hoger op 2.529,19 punten. De Dow Jones index eindigde 5,2 procent in het groen op 21.237,38 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 6,2 procent tot 7.334,78 punten

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.