(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen vrijdag rond het middaguur op een licht hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het groen.

De aandacht focust zich vrijdag op de hervatting van de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Voor het eerst in bijna twee maanden vonden donderdag in Washington handelsgesprekken plaats, waarbij de onderhandelaars een gemeenschappelijke basis probeerden te vinden om de weg vrij te maken voor gesprekken op hoog niveau in oktober. Er wordt onder andere gesproken over landbouwkwesties, intellectueel eigendom en de gedwongen overdracht van technologie. 

Witte Huis-adviseur Michael Pillsbury waarschuwde dat als een handelsdeal niet snel wordt bereikt de Verenigde Staten de tarieven op Chinese goederen zou kunnen verhogen tot 50 procent of zelfs 100 procent.

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft hard uitgehaald naar China. “Het tijdperk van economische overgave is voorbij”, zei Pence tegen CNBC. Niet alleen de onevenwichtige handelsrelatie is een punt van pijn voor Pence, maar ook het schenden van eigendomsrechten door China. De schade die dit tweede punt oplevert, is volgens Pence vergelijkbaar met het handelsverlies.

“Vannacht hoorden we van Beijing dat de Chinese regering niet zo graag een deal zou willen sluiten als de Amerikanen dachten”, zei marktanalist David Madden van CMC Markets. “De update is niet bemoedigend noch verontrustend, maar laat zien dat China de kaarten dicht bij de borst houdt”, voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten geen publicaties geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1045. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1044 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1040 op de borden. 
 
Olie noteerde vrijdag tot 0,8 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Telefoniereus AT&T noteerde in de elektronische handel voorbeurs licht hoger procent, na het nieuws donderdag dat het concern overweegt zijn DirectTV-tak af te splitsen.

Apple noteerde voorbeurs 0,2 procent hoger, nadat donderdag opnieuw een topmanager vertrok bij het bedrijf. 

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag vlak op 3.006,79 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 27.094,79 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 8.182,88 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.