(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een licht lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd 0,4 procent lager.

Het Beige Book van de Federal Reserve trok woensdagavond de aandacht. Het toonde een sterke Amerikaanse economie, die niet veel ruimte heeft om nog sneller te groeien, afgeremd door een tekort aan geschoold personeel en stijgende grondstoffenkosten.

In de Verenigde Staten volgen later vandaag data over de wekelijkse steunaanvragen, de leading indicators in juni en de Philadelphia Fed index. Verder komen onder meer PPG Industries, Philip Morris International en Microsoft met cijfers. “Met een gemiddelde groei van de winst per aandeel [van Amerikaanse bedrijven] maken we ons op voor het beste cijferseizoen in acht jaar”, aldus marktanalist Hussein Sayed van FXTM. Sayed merkte een verschuivende interesse op van niet-cyclische aandelen naar cyclische fondsen in de afgelopen dagen, hetgeen volgens de analist een teken is dat beleggers weer bereid zijn om wat meer risico’s te nemen.

De Amerikaanse beurzen sloten woensdag hoger. De Dow Jones index steeg voor de vijfde dag op rij.

In Azië sloten de beurzen vanochtend licht hoger. Alleen de beurs van Shanghai eindigde in het rood. De Japanse beurs noteerde voor de vijfde keer op rij hoger en dat was sinds april niet meer voorgekomen.

De olieprijzen koersten lager. Een september-future West Texas Intermediate stond 1,3 procent lager op 66,90 dollar, terwijl een september-future Brent 1 procent goedkoper werd op 72,17 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1619. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1643 op de borden.

Bedrijfsnieuws
Woensdagavond publiceerde een viertal bedrijven de cijfers over het afgelopen kwartaal, te weten eBay, IBM, American Express en Alcoa.

Alcoa stelde zijn winstverwachting voor het jaar neerwaarts bij na een sterk tweede kwartaal, in verband met de hogere importheffingen op aluminium en hogere energiekosten. Het concern verlaagde zijn verwachting voor het EBITDA-resultaat naar een bandbreedte van 3 miljard tot 3,2 miljard dollar, waar het eerder nog uitging van 3,5 miljard tot 3,7 miljard dollar.

Het aandeel American Express daalde donderdag in de handel voorbeurs met 2,6 procent nadat het creditcardbedrijf de omzetverwachtingen van analisten op Wall Street net niet evenaarde. In aanloop naar de publicaties was het aandeel met 1,8 procent gestegen in de reguliere handel.

eBay gaf woensdag een tegenvallende winstverwachting af, ondanks een hoger dan verwacht kwartaalresultaat. Het bedrijf meldde een nettowinst van 642 miljoen dollar, of 0,64 dollar per aandeel, nadat een jaar eerder de winst was blijven steken op 29 miljoen dollar, of 0,03 dollar per aandeel. eBay verwacht in het derde kwartaal een winst van 0,54 tot 0,56 dollar per aandeel te kunnen realiseren, op een omzet van 2,64 dollar tot 2,69 miljard dollar. Analisten rekenden tot nu toe op 0,56 dollar winst per aandeel op een omzet van 2,73 miljard dollar voor het derde kwartaal. In de elektronische handel voorbeurs verloor het aandeel meer dan zes procent.

Het aandeel IBM steeg donderdag voorbeurs 3 procent op de publicatie van kwartaalcijfers, die de verwachtingen van analisten op Wall Street overtroffen. Het computerbedrijf meldde een nettowinst van 2,4 miljard dollar in het tweede kwartaal, tegen 2,33 miljard dollar een jaar eerder. De winst per aandeel ging van 2,48 naar 2,61 dollar.

Slotstanden
De S&P 500 index sloot woensdag 0,2 procent hoger op 2.816,23 punten, waarbij met name de financiële en industriële fondsen terrein wonnen. De Dow Jones index steeg voor de vijfde dag op rij, met 0,3 procent tot 25.202,14 punten. De Nasdaq sloot nagenoeg ongewijzigd, op 7.857,19 na het recordslot van dinsdag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.