(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd nagenoeg ongewijzigd, terwijl de Dow Jones-index op een 0,1 procent hogere start afkoerst.

Wall Street staat klaar om voort te bouwen op de stijging van aandelenmarkten vorige week, in aanloop naar een nieuwe reeks prominente tweedekwartaalcijfers.

Ook was er aandacht voor een veelbesproken ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Russische president Vladimir Putin. De twee leiders zullen naar verwachting spreken over wapenbeheersing, vermeende Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 en Oekraïne. Beleggers zullen kijken naar hints op mogelijke beëindiging van Amerikaanse economische sancties tegen Rusland.

“De belangrijkste focus voor beleggers is de top tussen de VS en Rusland”, zei analist Naeem Aslam. “Vorige week bij de NAVO-top was er veel drama. Daardoor stonden beleggers op scherp. Deze week zal zich waarschijnlijk een vergelijkbaar scenario afspelen.”

Als de verstandhouding tussen Trump en Putin verbetert, kan dat leiden tot meer frictie tussen de VS en de EU, stelde Aslam.

Economische cijfers zijn er om 14.30 uur over de detailhandelsverkopen. Gerekend wordt op een omzetgroei van 0,5 procent in juni. Tegelijkertijd komt er een Empire State-index uit, gevolgd door een rapport over bedrijfsvoorraden in mei.

Vrijdag wisten de Amerikaanse aandelenindices er nog kleine winsten uit te persen, waardoor de Dow Jones-index voor het eerst in een maand boven 25.000 punten sloot, nadat drie grote banken het kwartaalcijferseizoen aftrapten.

De Aziatische beurzen verloren maandag terrein na gemengd economisch nieuws uit China, terwijl de meeste Europese beurzen gemengde en beperkte uitslagen lieten zien.

De olieprijs stond lager. Een september-future West Texas Intermediate stond 1,7 procent lager op 68,75 dollar, terwijl een september-future Brent 1,6 procent goedkoper werd op 74,13 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1707. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1699 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1681 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De stroom bedrijfsresultaten die vrijdag op gang kwam gaat maandag door met resultaten van Bank of America, BlackRock en J.B. Hunt Transport Services op de rol.

Goldman Sachs kan in de belangstelling staan, nadat The New York Times zondagavond meldde dat de bank zijn president David Solomon deze week wil benoemen tot opvolger van CEO Lloyd Blankfein.

Ook was er aandacht voor Amazon.com, dat zijn langverwachte Prime Day startte. Het aandeel steeg in de elektronische handel voorbeurs 0,4 procent.

Bank of America noteerde 0,8 procent lager in de handel voorbeurs, J.B. Hunt verloor 0,8 procent en BlackRock stond vrijwel onveranderd.

Netflix publiceert nabeurs zijn kwartaalresultaten. Hier zal de aandacht geheel liggen bij de nieuwe abonnees, vooral in het buitenland. Het aandeel stond 1,0 procent hoger.

Slotstanden

Op Wall Street sloot de S&P 500 index vrijdag 0,1 procent hoger op 2.801,73 punten. De Dow Jones Index won 0,4 procent op 25.019,41 punten. Technologiebeurs Nasdaq maakte een pas op de plaats op 7.825,98 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties