(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd vrijwel ongewijzigd.

De verkoopgolf van Amerikaanse techfondsen lijkt zich dinsdag voort te zetten, vanwege de groeiende zorgen over beperkende regelgeving. Wall Street startte de handelsweek in de mineur, waarbij naast de aanhoudende politieke onrust in Washington en de dreiging van een Amerikaanse handelsoorlog, de stevige verliezen van techfondsen, aangevoerd door Facebook, de indices omlaag trokken. Afgelopen weekeinde werd een groot datalek bij het social media bedrijf onthuld, waarbij de gegevens van tientallen miljoenen gebruikers zijn gestolen en mogelijk gebruikt in de verkiezingscampagne van Donald Trump in 2016. De Democratische senator Dianne Feinstein heeft inmiddels om een hoorzitting gevraagd.

“Gisteren was mogelijk een geïsoleerd geval, maar het past in onze visie dat we dit jaar waarschijnlijk meer driftbuien zullen zien in de markt, zeker in vergelijking met de ongelooflijke kalmte van 2017”, aldus marktanalist Jim Reid van Deutsche Bank.

De markt maakt zich dinsdag op voor het Fed-rentebesluit woensdag. De Federal Open Market Committee (FOMC), het beleidscomité van de Amerikaanse centrale bank, begint dinsdag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering, dat woensdag zal culmineren in het rentebesluit. De centrale bank zal het belangrijkste rentetarief naar verwachting met 25 basispunten verhogen. De markt is met name benieuw of de nieuwe voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell gaat voorsorteren op vier renteverhogingen dit jaar.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag geen publicatie geagendeerd.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een april-future West Texas Intermediate steeg 0,7 procent tot 62,51 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,9 procent duurder werd op 66,42 dollar.

De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,2315. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2344 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,2336 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Facebook noteerde dinsdag in de elektronische handel voorbeurs 0,6 procent lager, nadat het social media bedrijf maandag 6,7 procent lager sloot. Sectorgenoten als Twitter en Alphabet lijken echter op een licht herstel af te koersen. Twitter noteerde voorbeurs 0,1 procent hoger en Alphabet, de moedermaatschappij van Google, steeg 0,2 procent.

Oracle noteerde voorbeurs 8,4 procent lager, nadat het softwarebedrijf met zijn kwartaalresultaten teleurstelde.

FedEx publiceert dinsdag nabeurs bedrijfsresultaten en noteerde in aanloop naar de publicatie 0,2 procent lager.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 1,4 procent lager op 2.712,92 punten. De Dow Jones index eindigde 1,4 procent in het rood op 24.610,91 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,8 procent tot 7.344,24 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.