(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een grofweg vlakke opening tegemoet, na stevige winsten op woensdagavond.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

Beleggers kijken donderdag uit naar de wekelijkse steunaanvragen, die zicht zouden moeten geven op de stand van de Amerikaanse arbeidsmarkt. Economen rekenen op voorhand op 1,1 miljoen nieuwe steunaanvragen. Vorige week meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid net geen 1,2 miljoen eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. Dat was ongeveer een kwart miljoen minder dan de week ervoor.

“De Amerikaanse arbeidsmarkt is een enorme schok traag aan het verteren”, aldus vermogensbeheerder Sebastian Mackay van Invesco. Volgens hem is het herstel van de arbeidsmarkt trager dan die van de economie als geheel.

Op de macro-agenda staan voor vandaag ook de Amerikaanse importprijzen. Hiervoor rekenen economen op een stijging van 0,6 procent, tegenover een plus van 1,4 procent een maand eerder.

Verder wachten beleggers nog steeds op een akkoord tussen de Democraten en Republikeinen over een tweede coronasteunpakkett. Terwijl de Amerikaanse president Donald Trump begin deze week door decreten steun aan de aandelenmarkten kon geven, laat een duurzaam akkoord op zich wachten. Wel is de markt van mening dat zo’n akkoord er uiteindelijk zal komen, omdat geen akkoord te grote schadelijke gevolgen zal hebben.

De toenemende spanningen tussen de VS en China wegen ook op het sentiment. Vertegenwoordigers van beide landen zullen zaterdag virtueel bijeenkomen om over de Fase 1 handelsdeal te spreken. 

De VS heeft daarnaast de aandacht weer op Europa. Washington handhaafde importheffingen op 7,5 miljard euro aan EU-producten. De wereldhandelsorganisatie heeft hiervoor toestemming gegeven vanwege de illegale steun aan Airbus. Een zelfde kwestie speelt overigens bij Boeing. 
 
Marktanalist Connor Campbell van Spreadex zag dat dit niet tot een escalatie heeft geleid, anders zouden de beurzen dieper in het rood hebben gestaan.

Olie werd donderdag goedkoper. Een september-future West Texas Intermediate daalde 0,1 procent tot 42,63 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,2 procent goedkoper werd op 45,304dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1849. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1808.

Bedrijfsnieuws

Lyft heeft in het tweede kwartaal het aantal chauffeurs en omzet dramatisch zien dalen, door de reisbeperkingen die golden vanwege het coronavirus. CEO Logan Green voegde echter toe dat het aantal ritten in juli alweer 78 procent hoger lag dan het dieptepunt in april. 

Cisco heeft in het afgelopen kwartaal zoals verwacht last gehad van de coronacrisis, en voorziet ook voor het lopende kwartaal een omzetdaling. Voor het huidige kwartaal rekent Cisco op 0,69 tot 0,71 dollarcent per aandeel, als aangepaste winst. Dat is lager dan de 0,75 dollar die de markt had voorzien. Cisco dreigt 6 procent lager te openen.

Slotstanden

De S&P 500 sloot woensdag 1,4 procent hoger op 3.380,34 en de Dow Jones index steeg 1,1 procent. Technologiebeurs Nasdaq kreeg er zelfs 2,1 procent bij.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.