(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een nagenoeg vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd nagenoeg vlak. Ook de futures op de Dow Jones index noteren zo goed als vlak en de futures op de Nasdaq staan 0,1 procent in de plus.

“De focus is vandaag wederom op de geopolitiek, nadat Noord-Korea meldde dat de VS het land de oorlog heeft verklaard door met bommenwerpers over het Koreaanse schiereiland te vliegen en vindt dat ze het recht hebben om te antwoorden en mogelijk VS-vliegtuigen neer te schieten”, zei Konstantinos Anthis van ADS Securities. De marktvorser constateerde daarbij dat investeerders weer vluchten in veilige havens zoals de yen en goud. “De dollar stond lager tegenover beide, maar won ten opzichte van de euro en het Britse pond, omdat de vlucht naar veiligheid handelaren weg dreef van grote Europese beleggingen.”

Volgens Anthis zal het voor de marktbewegingen nu afhangen wat de reactie van de Amerikaanse president Donald Trump zal zijn, waarbij het de vraag is of hij kiest voor een gematigde toon of voor een verdere escalatie van de kwestie.

De marktvorser merkte verder nog op dat de koers van de dollar vandaag kan worden beïnvloed door een publieke speech van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve en een set macro-economische data.

Voor dinsdag staan voor de Amerikaanse macro-economische agenda het consumentenvertrouwen over september, de verkoop van nieuwe woningen in augustus, en de S&P Case Shiller huizenprijzenindex van juli op de rol. 

Nike zal dinsdag nabeurs de rapportage over het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar naar buiten brengen.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,2 procent tot 52,10 dollar, terwijl een november-future Brent 0,1 procent goedkoper werd op 58,94 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1795. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1838 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1848 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Internetgigant Amazon.com zou op een overname van de Franse supermarktketen Carrefour azen, meldde het Franse weekblad Valeurs Actuelles maandag. Volgens managing partner Xavier d’Ornellas van Amplegest zou zo’n overname “zin hebben”, meldde het magazine. Analisten rekenden voor dat de beurswaarde van Carrefour slechts 13 miljard euro is tegenover 394 miljard euro voor Amazon. Amazon nam eerder dit jaar de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods Market over voor 13,7 miljard dollar en voerde vervolgens in augustus massale prijsverlagingen door. Het aandeel Amazon.com noteerde dinsdag in de elektronische voorhandel 0,5 procent hoger.

De Amerikaanse dochtermaatschappij Spectranetics van Philips moet in de Verenigde Staten een bepaald type katheter terugroepen. Dit maakte de Amerikaanse gezondheidswaakhond Federal Food & Drug Administration maandagavond laat bekend.

Door een fout in de fabricage kan de ballon in het katheter op een verkeerde plek terechtkomen en daardoor niet verruimend maar juist blokkerend werken, liet de FDA weten. De terugroepactie betreft ruim 1.900 katheters die tussen eind februari en eind juli in de VS zijn gedistribueerd bij ziekenhuizen, zorgverleners en patiënten. Philips rondde de overname van Spectranetics op 9 augustus van dit jaar af en betaalde daarvoor 1,9 miljard euro, inclusief kaspositie en schuld. Het aandeel Philips noteerde dinsdag op Wall Street in de elektronische voorbeurshandel 0,4 procent lager.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,2 procent lager op 2.496,66 punten, de Dow Jones index verloor ook 0,2  procent tot 22.296,09 punten en de Nasdaq leverde 0,9 procent in tot 6.370,59 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.