OPEC

Morgen staat er een belangrijke vergadering van de OPEC-landen op het programma. Deze vergadering zal in Wenen gaan plaatsvinden en de verwachtingen zijn hooggespannen. Onder andere Rusland en Saoedi-Arabië hopen op een akkoord voor het terugdringen van de olieproductie. Vooralsnog zijn het vooral de olielanden Irak en Iran die dwars liggen bij het plan.

Steeds meer beleggers beginnen zich af te vragen of er morgen daadwerkelijk een akkoord bereikt gaat worden tussen de olielanden. Al maandenlang wordt er gespeculeerd over het mogelijk terugdringen van de olieproductie, maar vooralsnog bleven harde akkoorden uit. Mocht er wel een akkoord bereikt gaan worden, dan kan dat de olieprijs een flinke impuls gaan geven.

Akkoord OPEC kan gaan zorgen voor een olierally

opec-olieprijs

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Topdown Charts, is te zien dat de olieprijs tijdens het laatste belangrijke akkoord ook flink in prijs wist te stijgen toen de kogel door de kerk ging. In het jaar 1999 wist de olieprijs uiteindelijk in prijs te verdubbelen.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar de oliestieren hebben het voordeel aan hun zijde op het moment dat de olielanden de koppen bijeen steken. Ondanks het feit dat de olielanden al eerder aangegeven hebben dat ze voorstander zijn van het terugdringen van de overproductie, zal morgen de goede bedoelingen van de olieministers moeten blijken.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>