Poetin rijkste en machtigste man ter wereld

Bill Gates prijkt al jaren aan de top van de Forbes lijst met rijkste mensen ter wereld. Een recente update geeft Gates een vermogen van $86 miljard. Maar in de lijst van Forbes wordt geen rekening gehouden met wereldleiders en dictators die hun macht gebruiken voor eigen belang. Volgens John Oliver is niet Gates maar Poetin de rijkste man ter wereld.

Onderstaande video is fantastisch en moet je gezien hebben.

International Business Times voerde de speculatie over het vermogen van Poetin weer aan. Officieel verdient de machtigste man van Rusland $100.000 per jaar, maar zijn levensstijl laat iets anders vermoeden. Volgens I.B.T. ligt het vermogen van Poetin dan ook tussen $40 miljard en $70 miljard. Dit komt al in de buurt van Bill Gates.

Maar er is ook Bill Browder, een voormalige fondsenbeheerder in Rusland. Volgens Browder ligt het vermogen van Poetin eerder in de regio van $200 miljard. Zo is Poetin niet alleen de machtigste man ter wereld maar ook de rijkste.

Zo zegt hij:

Na 14 jaar aan de macht in Rusland, bezit Poetin een fortuin in vastgoed, op Zwitserse bankrekeningen, aandelen, hedge funds, … Wanneer je ziet hoeveel geld het land verdiende de laatste decennia en hoe weinig geld er naar scholen, ziekenhuizen en infrastructuur is gegaan, kan je niet anders concluderen dan dat het in de zakken van Poetin en zijn naaste is verdwenen.”

Poetin Rijkste man ter wereld

Lees hier: Het leven van een miljardair: Warren Buffett

John Oliver van de “Last Week Tonight” show op HBO gaat verder op dit onderwerp. Hij laat zien dat er niets klopt aan de financiën van iemand die ‘slechts’ $100.000 per jaar verdient. De volledige video is het bekijken waard, maar het stuk over de rijkdom van de Russische president is het beste, het begint rond de 5e minuut.

Sit back and enjoy the show 🙂

Bron: MarketWatch