beer

Vaak wordt er gezegd dat de beurs net zo onvoorspelbaar is als het weer. Op het moment dat de emoties hoog oplopen worden er daarnaast vaak verkeerde beslissingen genomen. Met name het afgelopen jaar zijn veel beleggers de verkeerde kant opgestuurd.

Het begin van 2017 is behoorlijk kalm verlopen. In vergelijking met het jaar daarvoor mogen we zelfs zeggen dat de huidige markt ontzettend ‘saai’ is. Voor veel beleggers is dit echter geen overbodige luxe. Het afgelopen jaar zijn veel beleggers de mist ingegaan toen de markten aan het begin van het jaar veel waarde moesten inleveren. Vooralsnog wijzen alle signalen dit jaar richting hogere beurskoersen.

Contrair beleggen op het advies van CNBC?

cnbc-signaal

Maar, juist in tijden van euforie moeten de beleggers waakzaam zijn. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van StockTwits, is mooi te zien hoe verraderlijk het is om de toekomst van de markten te voorspellen. Zo liet CNBC op 3 november 2016 weten dat we aandelen massaal moesten verkopen, terwijl destijds de ultieme bodem werd neergezet voor de rally die tot op de dag van vandaag nog gaande is.

Afgelopen week liet CNBC opnieuw een uitgesproken mening horen. Dit keer is het een positieve mededeling, want volgens de nieuwszender zouden we er verstandig aan doen om zoveel mogelijk aandelen te kopen. Gezien het effect van de mededeling in november, is het wellicht nu de hoogste tijd om de markt te verlaten?