$12.000 miljard overheidsobligaties met een negatieve rentevoet. Uiteindelijk moet dit in het voordeel spelen van veilige havens zoals goud en zilver … maar ook Bitcoin. Bitcoin is nog klein maar groeit nog steeds snel. Het heeft zelfs enkele gelijkenissen met de opmars van Facebook.

Bitcoin is nog een jonge technologie vergeleken met Facebook, maar de gelijkenis met de groei is treffend. Bitcoin verwerft steeds meer naam en faam als veilige haven aangezien er maar maximaal 21 miljoen bitcoins gemijnd kunnen worden. Bitcoin is nog steeds de referentie onder de cryptomunten, net zoals Facebook altijd de referentie geweest is onder de sociale media bedrijven. Net als bij Facebook enkele jaren geleden bestaat er nog steeds het gevaar dat bitcoin als een waardeloos project eindigt, maar die kansen dalen zienderogen.

En dan neemt het potentieel exponentieel toe.

Met een marktkapitalisatie van zo’n $10 miljard is Bitcoin bijzonder klein. Wanneer zo’n $10.000 miljard aan overheidsobligaties allemaal naar Bitcoin zouden vluchten, moet de prijs van de cryptomunt 1.000 keer stijgen. Maar de gelijkenis met Facebook is vooral treffend wanneer men naar de opening van het aantal nieuwe Bictoin-wallets kijkt.

Deze grafiek lijkt bijzonder sterk op de groei van het aantal Facebook gebruikers.

Opening bitcoin wallets Facebook heeft momenteel een marktwaarde van meer dan $300 miljard. Wanneer Bitcoin de voetsporen van de sociale media gigant blijft volgen, betekent dit dat de prijs voor Bitcoin de komende jaren verder kan stijgen tot $15.000 tegenover ongeveer $500 nu.

Bron: ValueWalk