huizenmarkt

De financiële crisis kenmerkt zich ook door de naam ‘huizenmarktcrisis’. Een van de belangrijkste oorzaken van het uitbreken van deze rampzalige crisis, was de zogenoemde ‘subprime hypotheken’ die in Amerika werden verstrekt en doorverkocht aan institutionele beleggers over de hele wereld.

In de totale geschiedenis hebben we nog nooit te maken gehad met een dergelijke mondiale crisis. Door de toegenomen globalisering werd haast elk land de dupe van de risicovolle taferelen die zich in Amerika afspeelden. Als gevolg van de crisis daalden de huizenprijzen flink in waarde en hierdoor kwamen heel wat huizen onder water te staan.

Dit probleem binnen de huizenmarkt wordt steeds kleiner

Als een huis onder water staat, betekent dit dat de waarde van het huis minder bedraagt dan de totale hypotheekschuld. In Amerika was dit voornamelijk een groot probleem voor de mensen die een hypotheek hadden afgesloten die ze zich eigenlijk helemaal niet konden veroorloven. Deze mensen moesten uiteindelijk noodgedwongen hun huis verkopen, en bleven met een gigantische restschuld achter.

huizenmarkt

Na regen komt echter ook vanzelf weer zonneschijn. De afgelopen jaren is volgens zakenbank UBS het percentage van huizen dat onder water staat gedaald van 25,9 naar 7,1 procent. Deze daling is met name te danken aan het feit dat de huizenprijzen de afgelopen jaren sterk zijn opgekrabbeld. Dit probleem binnen de huizenmarkt lijkt dus met de dag kleiner te worden.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger