Nvidia is al jarenlang een leider in de productie van technologie achter grafische elementen van zeer hoge kwaliteit. Maar bij de laatste kwartaalresultaten kwam aan het licht dat Nvidia nog andere troeven heeft, namelijk de opmars van artificiële intelligentie. Geen wonder dat het aandeel Nvidia ‘hot’ is bij beleggers. Nvidia verraste vriend en vijand met bijzonder sterke kwartaalresultaten. De omzet van de gaming-processoren steeg 18% tot $781 miljoen. Een ander onderdeel van het bedrijf kreeg echter minstens evenveel aandacht op de persconferentie, namelijk ‘deep learning’ of het gebruik van artificiële intelligentie. Zo zei CEO Jen-Hsun Huang:

Deep learning is een groeipool die er op dit moment bovenuit steekt. We hebben de laatste 5 jaar veel geïnvesteerd in dit onderdeel omdat we geloven dat artificiële intelligentie in de toekomst de volledige software-industrie zal veranderen.

Het aandeel Nvidia steeg alvast naar een nieuw record. Aandeel Nvidia De omzet in de data center business verdubbelde tot $151 miljoen, waarvan de helft op rekening komt van deep learning. Nvidia maakt chips voor data centers waarbij bedrijven gebruik kunnen maken van internet gebaseerde applicaties en diensten die zichzelf slimmer maken.

Zelfrijdende auto’s

Naast de investeringen in artificiële intelligentie waren de beleggers ook onder de indruk van de ontwikkeling van chips voor zelfrijdende auto’s. Hier haalt het bedrijf al een omzet van $119 miljoen, een stijging van 68% op jaarbasis. Gaming platformen blijven op dit moment de core business van Nvidia, maar met opkomende sectoren zoals artificiële intelligentie en zelfrijdende auto’s is het bedrijf beter dan ooit gepositioneerd voor de toekomst. Bron: MarketWatch