olie

De olieprijs heeft het de afgelopen week niet bepaald gemakkelijk gehad. Terwijl we de weken daarvoor nog te maken hadden met een flinke herstelbeweging, kwam daar de afgelopen week een abrupt einde aan. Toch is zakenbank Goldman Sachs niet bepaald onder de indruk geraakt van deze olieprijsdaling.

gs-prijsval-olie

In een verklaring laat de Amerikaanse zakenbank weten dat de prijsdaling van de afgelopen week met name gebaseerd was op ‘technische aspecten’. Zo wist de Moving Average 50 voor het eerst sinds lange tijd weer onder Moving Average 100 te duiken. Fundamenteel gezien is er volgens Goldman Sachs geen reden voor deze prijsdaling.

Goldman Sachs rekent op een stijgende olieprijs

Toch werd afgelopen week duidelijk dat de Amerikaanse olievoorraden op dit moment hoger zijn dan waar op gerekend werd. Daarnaast beweegt de Amerikaanse olieproductie op dit moment op de hoogste stand sinds 2015.

Goldman Sachs is echter van mening dat beleggers verder moeten kijken. De zakenbank verwacht dat de olieproductie de komende maanden zal gaan afnemen. Het OPEC-akkoord zal hier voor gaan zorgen, aldus Goldman Sachs.

Voor het tweede kwartaal van 2017 rekent Goldman Sachs nog steeds op een Brent-olieprijs van 59 dollar per barrel. Gezien de huidige prijs, zou dat resulteren in een flinke prijsstijging.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>