China stock market Hoewel Goldman Sachs beseft dat zeker niet alles rozengeur en maneschijn is in China, vindt het toch dat de tijd gekomen is om Chinese aandelen, vooral deze die genoteerd zijn op de lokale beurzen, een overweging in de portefeuille mee te geven. “Hoewel de problemen rond structurele economische onevenwichten zoals overcapaciteit en de enorme kredietexpansie niet zijn verdwenen, vinden we dat Chinese aandelen op korte termijn een inhaalbeweging te goed hebben,” zei Timothy Moe, hoofd Aziatische aandelenstrateeg van Goldman Sachs, op CNBC. “Het is een mooie trade om wat geld te verdienen naar het einde jaar toe.” “Op cyclische basis zien we de economie in het vierde kwartaal aandikken dankzij enkele recent aangekondigde maatregelen die de monetaire omgeving versoepelen,” gaf Moe aan. “De bedrijfswinsten zijn daarenboven aan het stabiliseren terwijl de gemiddelde waardering vrij laag ligt.”

Beleggingsfondsen zijn in vergelijking met hun benchmarks het meest onderwogen in Chinese aandelen in meer dan 10 jaar.

In een nota aan klanten schreef Goldman dat Chinese aandelen genoteerd op de lokale beurzen de voorbije maanden flink achter gebleven zijn tegenover de rest van Azië en andere opkomende markten. Hierdoor noteren deze aandelen tegen een aanzienlijke discount. Goldman verhoogde zijn doel voor de MSCI China-index van 60,5 tot 70, goed voor een opwaarts potentieel van een kleine 10%. china

Welke Chinese aandelen?

De voorkeur van Goldman Sachs gaat vandaag uit naar aandelen die een belangrijk gewicht in de indices uitmaken. “Deze aandelen zullen profiteren van geldstromen naar indextrackers uit de emerging markets. Voorts zijn we positief over technologiewaarden en Chinese American Depositary Receipts (ADR’s). Technologie-aandelen zijn de sterkste sector dit jaar en dat zal ook zo blijven.” Het beurshuis kijkt ook naar Chinese nutsbedrijven en vastgoedmaatschappijen met een hoog dividendrendement en ondernemingen die zouden moeten profiteren van de overheidsinvesteringen in infrastructuur zoals China Railway Group, Longyuan Power en CRCC.

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER