De afgelopen periode heeft de goudprijs weinig beweging laten zien. Deze schommelt al enkele maanden rond en onder de $1 900 per ounce. Desondanks zal volgens een recent rapport van Goldman Sachs de bullmarkt voor het gele edelmetaal weldra hervat worden.

Goldman Sachs stelt een koersdoel van $2 300 per troy ounce in 2021. In vergelijking met de huidige prijs van bijna $1 900 is dit een opwaarts potentieel van meer dan 20%. Deze prognose zou voor hoop kunnen zorgen op de goudmarkt, aangezien deze sinds begin augustus in een neerwaartse trend is terechtgekomen.

De prijs van het edelmetaal bereikte op 6 augustus een recordhoogte van $2 064. Sindsdien is deze prijs geleidelijk aan het zakken door het beter wordende economische nieuws.

Goldman Sachs stelt:

De bullmarkt voor goud is nog niet voorbij.

Stijgende inflatie

Een belangrijke katalysator voor de goudmarkt is de verwachting van een stijgende inflatie. Volgens Goldman Sachs zal de goudprijs een positieve impuls krijgen wanneer beleggers zich in 2021 zorgen beginnen maken over inflatie.

Als de inflatie stijgt en de rentevoeten laag blijven, zullen de reële kosten voor het lenen van geld verder dalen. Hierdoor zal goud steeds interessanter worden voor beleggers. Goud levert geen rente op maar als obligaties rente betalen die de inflatie niet eens compenseert, zal het edelmetaal er steeds aantrekkelijker uitzien.

Goud behoudt over lange periodes haar koopkracht waardoor het voor beleggers meer zal opbrengen dan het investeren in laagrentende obligaties.

Tot slot verwacht Goldman Sachs ook een sterk herstel in de vraag naar goud van opkomende markten. Terwijl in ontwikkelde landen zoals de Verenigde Staten en West-Europa, de vraag van investeerders weer zal oplaaien als zij merken dat de koopkracht van dollars en ander papiergeld afneemt.

Bron: Forbes

Foto: iStock