Google Pixel

Google onthulde zijn nieuwe high-end smartphone genaamd Pixel. Met de Nexus liet Google in het verleden al eens een proefballon op, maar met Pixel zet het regelrecht de aanval in op de iPhone en andere duurdere smartphones die op Android draaien. Google wil net als Apple een eigen hard- en software ecosysteem creëren.

De Pixel is de eerste smartphone die door Google volledig zelf wordt gebouwd. De Nexus was een goedkoper alternatief maar de Pixel nestelt zich in het hogere segment en zal $649 kosten. Pixel bereidt Google en de smartphonewereld ook voor op de wereld van artificiële intelligentie.

Camera

De Pixel en de grotere Pixel XL hebben volgens onderzoek door derden een betere camera dan de iPhone 7. Het heeft een 12,3 megapixel camera waarbij foto’s en video’s ongelimiteerd en met de beste kwaliteit kunnen opgeslagen worden in de cloud.

Technische kwaliteiten

De buitenkant is gemaakt van aluminium en glas. De Pixel heeft een LED-display, vingerafdruksensoren, een hoofdtelefoon en een USB-C lader. Hij is verkrijgbaar in 3 kleuren: zwart, zilver en blauw. De smartphone heeft een opslagcapaciteit van 32GB of 128 GB. De batterij laadt op voor 7 uur in 15 minuten.

Pixel zal als eerste smartphone draaien op het Nougat 7.1 besturingssysteem van Google en maakt gebruik van een Siri-achtige virtuele assistent op basis van artificiële intelligentie. De Pixel is ook compatibel met Virtual Reality.

Bron: CNBC – Foto: Express