Goud en zilver ondergewaardeerd

Voor de edelmetalen was het eerste kwartaal van het jaar opnieuw een schot in de roos. Terwijl de goudprijs met bijna 10% in waarde wist te stijgen, wist de zilverprijs de kroon te spannen met een prijsstijging van bijna 15%.

goud-zilver-startblokken

Verrassend genoeg is dit niet de eerste keer dat de edelmetalen tijdens de eerste 3 maanden van het jaar goede zaken weten te doen. Ook vorig jaar kwamen goud en zilver fantastisch uit de startblokken. Toch was de situatie een jaar geleden nog totaal anders. Destijds moesten de indices immers flink waarde inleveren en als gevolg daarvan vluchtten de beleggers massaal richting de ‘veilige havens’.

Rally bij goud en zilver kan van langere duur zijn

Wellicht is de prijsstijging van dit jaar nog overtuigender dan die van vorig jaar. Terwijl de stijging in het eerste kwartaal van 2016 met name veroorzaakt werd door de angst die er heerste onder de beleggers, lijkt de huidige geboekte terreinwinst te danken te zijn aan het feit dat de beleggers eindelijk weer inzien dat de edelmetalen wel erg ‘goedkoop’ gewaardeerd zijn.

Juist daarom kan de huidige rally ook gedurende een langere tijd aanhouden. Vorig jaar is er al een stevige bodem neergezet en dit jaar lijken de goud- en zilverprijs hier op verder te willen voortborduren. Daarnaast kunnen de geopolitieke zorgen in de wereld er voor gaan zorgen dat de huidige rally in een versnelling terecht komt.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!