Het team van Slim Beleggen is ervan overtuigd dat de traditionele beleggingen het stilaan moeten afleggen tegenover nieuwe, alternatieve beleggingen. Dit proces duurt jaren maar de trends zijn duidelijk zichtbaar. Vooral goud is een van onze stokpaardjes. Spijtig genoeg bestaat er nogal wat verwarring rond goud. Tijd voor wat opheldering.

De grootste fout die de meeste mensen maken, is dat ze goud zien als een investering. Goud is geen belegging, goud is geld. 100 aandelen Royal Dutch Shell is een belegging, RDS heeft activa, cash flow, maakt winst, … Vastgoed is een investering wanneer je het verhuurt. Maar goud is geen van beide, goud is geld.

Goud heeft alle eigenschappen dat geld moet bezitten: gemakkelijk deelbaar, gemakkelijk transporteerbaar, duurzaam, consistent en het heeft intrinsieke waarde. Goud is overal in de wereld wat het dicht bij huis is: geld – al duizenden jaren. Goud is ook het eerlijkste geld dat er bestaat, je kan het met andere woorden niet creëren uit het niets. Om goud uit de grond te halen, moet je moeite doen. Hoe sneller je begrijpt dat goud geld is, hoe meer het voor je zal betekenen.

Je hoopt nooit goud nodig te hebben, maar …

Want naast geld is goud ook een verzekering. Goud is een verzekering in die zin dat je hoopt het nooit nodig te hebben, maar dat je blij bent wanneer je het moet gebruiken. Het is een verzekering tegen monetaire onzin, het is een verzekering tegen een domme overheid. Papieren geld zoals wij dat kennen is in feite een aandeel van een land en wordt enkel gedekt door de belofte van de overheid, hoeveel dat waard is.

Hoe beter de (financiële) toestand van het land, hoe sterker de munt. En hoewel de theorie tegenwoordig populair is dat een land een zwakke munt nodig heeft, is er nog nooit een land overkop gegaan door zijn sterke munt. Een zwakke munt daarentegen heeft al wel de nodig slachtoffers gemaakt doorheen de geschiedenis.

Een lage goudprijs … is feest

Daarom dat de daling van de goudprijs de laatste jaren een feest was voor de echte goudliefhebbers. Het zijn de beleggers die uit de markt verdwenen zijn, nu schiet enkel het slimme goud nog over. Dit zijn mensen of investeerders die goud kopen omdat het geld is of als verzekering.

En iedereen is toch blij als de premie van een verzekering naar beneden gaat, niet?

Gezien de huidige globale schuldensituatie, de talloze overheidstekorten, de centrale banken die de controle verliezen en het oosten dat enorme hoeveelheden goud koopt, is het niet onlogisch dat de premie tegen monetaire waanzin snel oploopt. Wil je nog financiële bescherming tegen een redelijke prijs, wil je nog écht geld goedkoop kunnen kopen, dan moet je met andere woorden niet meer te lang wachten.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER