De goudprijs blijft maar stijgen en lijkt niet te stoppen. Door de vroege winst op woensdag 5 augustus is het edelmetaal op weg om de vierde opeenvolgende stijging door te maken. De historische weerstand van $2 000 per troy ounce moest er ook al aan geloven.

Het gele edelmetaal is in 2020 met ongeveer 35% gestegen. Hiermee presteert de goudprijs op jaarbasis beter dan de Nasdaq Composite die bestaat uit technologieaandelen die de algemene marktrally van de afgelopen maanden hebben geleid.

Wanneer de goudprijs op woensdag een nieuw record vestigt, zal dit het zevende record zijn in acht sessies. Dit zou het meestal aantal gevestigde records in een tijdspanne van 8 dagen zijn sinds april 2011.

Vooruitzichten blijven positief

De rally van de goudprijs wordt ondersteund door de monetaire versoepeling van de centrale banken tijdens de Covid-19 pandemie. Deze heeft ook geleid tot ultra-lage rentetarieven in de Verenigde Staten en andere delen van de wereld. Hierdoor werd de interesse naar goud nog meer aangewakkerd.

Hiernaast heeft de dollar ook een daling doorgemaakt. Door deze daling wordt het voor bijvoorbeeld Europese beleggers relatief goedkoper om goud aan te kopen. De goudprijs wordt namelijk genoteerd in dollar.

Al deze factoren kunnen ervoor zorgen dat de stijging van de goudprijs nog niet meteen zal omkeren, hoewel tussentijdse correcties uiteraard niet uit te sluiten zijn.

Michael Hewson, analist bij CMC Markets, stelt:

De consensus blijft dat de goudprijzen waarschijnlijk zullen blijven stijgen en nieuwe records zullen blijven vestigen.

Bron: MarketWatch

Foto: iStock