Trends - Goud & Zilver

Goud & Zilver Rapport – September 2019: Nieuwe Junior Goudmijn Kooptip

Vandaag stellen we u voor aan een nieuwe, opkomende speler in de goudmarkt. Dit bedrijf had eerst nog wel het een en ander te bewijzen, maar dat deden ze met glans. De jongste boorresultaten waren indrukwekkend, en nu is het enkel nog wachten op de re-rating van de markt. Of worden ze al sneller dan dat overgenomen?

Daarnaast bekijken we nog een andere junior uit onze Selectielijst. Want ook dat waren de nieuwste resultaten om duim en vingers bij af te likken. Maar ook hier kruipt de koers niet slechts stelselmatig hoger. Toegegeven, een stijging van de koers in enkele maanden is verre van slecht, maar wat ons betreft is dit nog maar het tipje van de ijsberg.

Tot slot analyseren we SSR Mining. Deze zilvergigant is al geruime tijd een van onze favoriete zilverplans in de lijst. Bijna vier jaar geleden kregen we vooral hoofdschuddende reacties toen we een koersdoel hanteerden van $10 terwijl de koers van – toen nog – Silver Standard onder de $5 stond. Diezelfde reactie kregen we ook vorig jaar in september toen we een koersdoel van $15 hanteerden terwijl de koers onder de $9 lag. ‘Of we niet wat teveel net-gelegaliseerde marihuana gerookt hadden’. Nu, een jaar later is de koers fors opgestoomd en stond het eerder deze zomer op een mooie $17 per aandeel. Hoog tijd dus om deze hoogvlieger van het Goud & Zilver Rapport eens van nabij te bekijken.

ENKEL VOOR ABONNEES

Abonneer nu en krijg toegang tot alle rapporten en alerts.