Dividend fysiek goud

De Australische mijnbouwer Resolute Mining biedt vanaf nu zijn aandeelhouders de mogelijkheid om hun dividend te innen in fysiek goud in plaats van cash geld. Volgens het bedrijf is dit uniek in de wereld.

Resolute Mining heeft 9 actieve goudmijnen in Australië en Afrika. Het betaalt momenteel een dividend uit met een rendement van 1,7% op jaarbasis. Aandeelhouders kunnen nu kiezen tussen een uitbetaling in cash of in fysiek goud. Uiteraard hangen er voorwaarden aan vast om een uitbetaling te krijgen in fysiek goud.

Aandeelhouders moeten:

  • Minstens in het bezit zijn van 5.000 aandelen
  • Een account hebben bij de Perth Mint zodat het fysiek goud rechtstreek op de rekening gestort kan worden

Resolute Mining boekte een recordwinst van 213 miljoen Australische Dollar in 2016. Dit maakt het mogelijk om dergelijk uniek dividendbeleid te voeren, aldus de CEO. De mijnbouwer draaide een omzet van 555 miljoen AUD en had op het einde van het fiscale boekjaar 2016 iets meer dan 100 miljoen AUD cash op de balans staan.

Het management van Resolute Mining verwacht dat de maatregel vooral particuliere beleggers zal aanspreken, al zijn ze ook benieuwd hoeveel institutionele aandeelhouders gebruik zullen maken van de mogelijkheid om fysiek goud te innen in plaats van cash geld.

resolute mining

Het aandeel steeg 6,8% bij de aankondiging van het nieuws tot 1,88 Australische Dollar. Dit jaar wist het aandeel al meer dan 650% te stijgen.

Bron: Mining Foto: Resolute Mining

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER