gold

De goudprijs kende sinds het begin van dit beursjaar een vliegende start. Binnen enkele weken stond de goudprijs al flink hoger en de goudstieren wisten deze stijgende trend lang vast te houden. Maar, sinds de zomer is de richting van de goudprijs veranderd.

De afgelopen maanden is er heel wat kapitaal gestroomd richting de edelmetalen. Goud en zilver kenden de grootste instroom sinds jaren, en dit had uiteraard alles te maken met de toenemende angst onder de beleggers.

Goudprijs levert terrein in

goudprijs

Deze angst wist haar hoogtepunt te bereiken op het moment dat duidelijk werd dat de meerderheid van het Britse volk gestemd had vóór een uittreding uit de EU. Kort daarna sloeg de trend echter om en op dit moment bewegen we op het laagste niveau sinds 24 juni.

Deze dalende beweging hoeft echter niet te betekenen dat ook tijdens de komende handelsweken de edelmetalen terrein zullen gaan inleveren. De beleggers moeten zich namelijk goed beseffen dat de Amerikaanse verkiezingen naderen, en dit evenement kan gaan zorgen voor de nodige angst. En de edelmetalen hebben bewezen dat ze een veilige haven kunnen zijn op dat soort momenten.

Online beleggen in fysiek goud en zilver

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!