Goud en de Amerikaanse dollar

Waarom zou iemand vandaag nog goud kopen? Het is een ouderwets, achterhaalde grondstof die niets opbrengt. In dergelijke negatieve omstandigheden worden echter de grootste winsten gerealiseerd. Onderstaande 2 grafieken laten zien dat een ver5voudiging zeker niet valt uit te sluiten.

Tijdens de financiële crisis van 2008 dook de goudprijs samen met alle andere activa mee naar beneden. Sceptici dachten dat goud zijn ‘mojo’ van veilige haven kwijt was. Maar in tegenstelling tot de rest, veerde goud op nadat de liquiditeitscrisis voorbij was. In 2009, 2010 en 2011 steeg het gele edelmetaal in een ruk door tot bijna $2.000.

Dat waren de jaren dat beleggers in goud en goudmijnaandelen fenomenale winsten konden bijschrijven. De goudprijs ging honderden procenten hoger en de goudmijnaandelen duizenden procenten. (Test HIER je kennis over goud en zilver)

En nu kan dit allemaal nog eens gebeuren.

De huidige opwaartse cyclus van de goudprijs begon in december 2015. De goudprijs zette een bodem neer vlak boven $1.000 per ounce. Begin dit jaar werd die bodem nog eens getest maar hield deze stand rond $1.150, vlot hoger dan een jaar eerder. We kunnen dus met bijna zekerheid zeggen dat de dalende trend van goud voorbij is.

De stijging van de goudprijs is nog maar net begonnen

Wanneer we dan kijken naar vorige langdurige periodes van een stijgende goudprijs, zien we dat de huidige stierenmarkt nog veel opwaarts potentieel heeft.

Goud vorige stierenmarkten

Veel analisten zien ook gelijkenissen tussen de huidige goudmarkt en de goudmarkt van de jaren ’70. In de jaren ’70 steeg de goudprijs, aangepast aan inflatie, met 353%. Een nieuwe stijging van 353% ten opzichte van het dieptepunt van december 2015 geeft een potentieel koersdoel van $5.200.

Goud jaren '70

Ook op basis van de eerste grafiek kan men besluiten dat een goudprijs van $6.000 tot $8.300 in de pijplijn zit. Statistisch gezien is het helemaal niet onlogisch dat de goudprijs ergens in die regio zijn hernieuwde stierenmarkt afsluit.

Maar tot die tijd kunnen beleggers zich klaar maken voor een van de meest onverwachte maar krachtigste opwaarts trends van de laatste jaren. Ben jij mee?

Bron: Casey Research

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER