Voor het eerst sinds 22 april 2016 wordt Wall Street weer geconfronteerd met een zogenoemde ‘Death Cross’. Dit ‘doodskruis’ is op dit moment zichtbaar op de grafiek van de S&P 500 index. En voor technische analisten is dit een erg belangrijk moment.

Van een Death Cross is sprake als de 50 Daily Moving Average onder de 200 Daily Moving Average duikt. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, is dit in beeld gebracht. Velen geloven dat een dergelijk doodskruis het startsein vormt voor een langdurige ‘downtrend’. Wat dat betreft zou dit doodskruis dus een eindejaarsfeestje kunnen gaan verpesten.

Komt het einde van de Bull Market in zicht?

Helaas voor beleggers is dit niet het enige ‘Bearishe’ patroon dat de afgelopen tijd is opgedoken. Steeds meer signalen wijzen er op dat de stier op zijn laatste benen loopt. Zo wordt er onder andere gevreesd voor de omgekeerde rentecurve die op Wall Street zelfs bekend staat als een van de belangrijkste recessieindicatoren.

Daarnaast werden beleggers de afgelopen weken geconfronteerd met een serie aan tegenvallende macrocijfers. Het heeft er alle schijn van dat de groei van de wereldeconomie de komende jaren zal gaan vertragen. Tevens begint het monetaire landschap te veranderen en beleggers komen er steeds meer alleen voor te staan. En dat beginnen beleggers nu zelf ook langzamerhand te beseffen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)