gold-goud

De goudprijs wist aan het begin van 2016 goede zaken te doen door in enkele weken tijd met tientallen procenten in waarde te stijgen. Ook in het jaar 2017 is de goudprijs goed uit de startblokken gekomen. Op dit moment noteert de goudprijs alweer 6% hoger dan het jaarslot van 2016 en volgens sommige analisten ligt er meer goeds in het verschiet.

Er zijn opvallend genoeg overeenkomsten tussen het jaar 2017 en 2016. Allereerst wist de goudprijs in januari 2016 flink in waarde te stijgen. Ook destijds stond de teller na een maand handelen op 6%. Daarnaast kregen we een jaar geleden ook te maken met de situatie dat de goudprijs tijdens de tweede helft van januari te maken kreeg met een kort dipje.

Goudprijs beschikt over voldoende potentieel

goudprijs-2016-2017

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Reckoning blog, zijn de overeenkomsten tussen 2017 en 2016 in beeld gebracht. Volgens Greg Guenthner laat deze grafiek zien over hoeveel potentieel de goudprijs nog beschikt. Volgens hem kan de goudprijs hetzelfde pad gaan bewandelen als een jaar geleden het geval was.

Sterker nog; binnen enkele weken tijd zou de goudprijs met 20% kunnen gaan stijgen. Mocht die voorspelling waarheid worden, dan kunnen de goudmijnaandelen gaan exploderen.

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!