slapende beer

Een waarschuwingssignaal lijkt te worden afgegeven op Wall Street. Sinds het moment dat Trump de verkiezingsoverwinning naar zich toe wist te halen zijn de markten flink in waarde gestegen, maar die tijd lijkt voorbij te zijn. De afgelopen week moest Wall Street immers een pas op de plaats maken.

pauze-rally

Via MarketWatch kwamen wij de bovenstaande grafiek tegen. Op deze grafiek is te zien dat we de afgelopen week te maken hadden met een bijzonder moment. Voor het eerst sinds het begin van de ‘Trump-Rally’ wisten meer aandelen een 52-week dieptepunt te bereiken dan dat er aandelen waren die een 52-week hoogtepunt wisten neer te zetten.

Gezonde correctie in deze beursrally kan geen kwaad

Volgens deze grafiek kan dit een signaal zijn dat de markt een stapje terug moet doen. Met andere woorden kan dit betekenen dat de huidige beursrally te maken gaat krijgen met een pauze. De afgelopen week lijkt het startsein voor een dergelijke pauze al gegeven te zijn.

Aangezien het feit dat de aandelenmarkten sinds november 2016 al flink in waarde zijn gestegen, zou een gezonde correctie helemaal geen kwaad kunnen. Want ook de stier lijkt inmiddels naar adem te snakken.