gold-goud

De goudprijs heeft sinds haar dieptepunt van $ 1.045 per ounce een herstelbeweging ingezet die ten einde kwam bij een stijging van meer dan 30%. Ondanks dat we de afgelopen weken te maken hebben gehad met een consolidatie binnen de goudsector en recent een korte correctie, heeft de herstelbeweging van de afgelopen maanden nog steeds weten te zorgen voor een nieuwe Bull Market.

De meeste beleggers onder ons weten dat het enorm lastig is om op het juiste moment de bodem of de top te voorspellen. De vraag is hoe we met de nieuwe Bull Market bij goud moeten omgaan. Is dit slechts een herstelbeweging, of is hier sprake van een trenddraai?

Goud zit nog maar in het begin van de nieuwe Bull Market

gold-bull

Soms zegt een grafiek meer dan woorden, en op de bovenstaande grafiek, afkomstig van StockTwits, kunnen we zien dat een nieuwe Bull Market over het algemeen positief is voor de goudprijs. Zo kunnen we zien dat we tijdens de laatste drie stijgende markten te maken hadden met een flink oplopende goudprijs.

Deze grafiek leert ons ook dat het binnen de goudsector er behoorlijk volatiel aan toe kan gaan, maar over het algemeen bijten de stieren flink door op het moment dat ze een nieuwe Bull Market weten te realiseren. De grafiek laat daarnaast zien dat we nog maar in de beginperiode zitten van deze nieuwe Bull Market.

Dat moet de goudkevers hoop bieden.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!