Stierenmarkt olieprijs

De wereldwijde aandelenmarkten weten nog steeds goede zaken te doen. Natuurlijk zijn er altijd verschillen waar te nemen, maar over het algemeen is er bij de meeste indices nog steeds sprake van een beursrally. En wij zijn een grafiek tegengekomen die laat zien dat die rally nog wel een tijdje stand kan blijven houden.

De indices op Wall Street hebben een mooi halfjaar achter de rug liggen. In het laatste deel van 2016 werd er een ware beursrally in beweging gezet en tot op de dag van vandaag is die stijgende trend nog intact. Daarbij werden er meerdere malen nieuwe recordkoersen op de borden gezet.

Deze grafiek voorspelt goed nieuws voor de stieren

Ook aan het begin van dit nieuwe beursjaar werd er een vervolg gegeven aan de beursrally. Tijdens de eerste 6 weken van 2017 wist de S&P 500 index bijvoorbeeld meerdere malen nieuwe recordkoersen neer te zetten. En op basis van het verleden zouden we kunnen zeggen dat de kans groot is dat de stijgende trend ook de komende maanden een vervolg gaat krijgen.

Volgens het onderzoek van iSPYETF weet de S&P 500 index het gemiddeld gezien goed te doen op het moment dat de index tijdens de eerste 6 weken van het nieuwe beursjaar nieuwe recordkoersen (of ten minste een nieuw 3-jaarshoogtepunt) weet te behalen. Gemiddeld gezien staat de S&P 500 index op dat moment een jaar later 16% hoger.

grafiek-hogere-beurskoersen

De voorgaande jaren dat we te maken hadden met dit heugelijke feit, zijn op de bovenstaande grafiek afgebeeld. Daarnaast is de gemiddelde beursbeweging van de S&P 500 index (over al die jaren gemeten) afgebeeld. Gezien dit gemiddelde kan het beursfeestje nog wel een tijdje doorgaan.