daling-beer

De stemming op de beursvloer blijft opperbest. Ondanks het feit dat Wall Street de afgelopen twee weken met name binnen een zijwaartse trend bewoog, blijft een grote correctie vooralsnog uit. Ondanks het feit dat we al een tijdje niet meer te maken hebben gehad met een noemenswaardige daling, moeten de beleggers oplettend zijn.

Volgens technisch analist Tom McClellan is er sprake van een bijzondere situatie op de markten. De huidige markt kenmerkt zich door het extreem optimisme dat er heerst onder de beleggers. Daarnaast wordt elke kleine correctie aangegrepen om nieuwe posities aan de portefeuille toe te voegen. McClellan laat echter weten dat dit wellicht niet de verstandigste keuze is.

Beurscorrectie ligt op de loer

grafiek-beurscorrectie

De technisch analist doet een beroep op de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek, afkomstig van MarketWatch, is te zien dat de Nasdaq index tijdens de laatste 40 handelssessies in 28 keer van de gevallen in het groen wist te sluiten. Daarnaast hebben we al een langere periode te maken met een dergelijke trend.

Volgens McClellan moeten we oppassen als de indicator gedurende langere tijd boven de 25-grens blijft bewegen. In voorgaande keren kregen we toen telkens te maken met een (flinke) correctie. Volgens McClellan moeten de beleggers daarom juist in deze tijd hun ogen goed open houden.