XTRA - Hypotheekvormen in stock

De boude uitspraak van self-made miljonair Grant Cardone heeft voor- en tegenstanders. Volgens Cardone kan je best alleen maar een huis kopen wanneer je €20 miljoen op je bankrekening hebt staan. Tijden veranderen en een huis kopen is niet meer van deze tijd, aldus Cardone.

Geld moet vrij zijn en je investeringen moeten geld opbrengen. Wanneer je een huis koopt, moet je iedere maand geld betalen en zit je geld voor tientallen jaren vast. Een huis kopen is dus geen goed idee, zegt Cardone. Het is eerder een schuld (aan de bank) dan een bezit. Je moet niet geloven dat een huis kopen een ticket is naar toekomstige rijkdom wanneer je het huis opnieuw kan verkopen.

In de meeste gevallen liggen de kosten onderweg hoger dan de ‘winst’ die je op het einde maakt. Met dat uitgespaard bedrag kan je verschillende dingen doen die wel geld opbrengen. Een huis kopen is iets dat wordt opgedrongen door de maatschappij, zegt Cardone.

Maar wanneer je een huis koopt, zet je heel veel geld vast voor een lange periode. Het is veel beter om dat geld in andere zaken te investeren, zoals …

# 1. Investeer in jezelf

Wat doe je graag? Waar ben je goed in? Wanneer je dit weet kan je hierin investeren om steeds beter te worden. Een betere jij zal je nooit in de steek laten en is het kortste pad naar succes.

# 2. Focus op inkomen

Of je nu een huis hebt of niet, het heeft weinig invloed op je financiële situatie. Een focus op inkomen brengt meer op dan een focus op geld sparen. Wie een huis koopt zal zich zelfs eerder beperken in een job om de lening toch maar af te kunnen betalen. Het is gemakkelijker om goedkoper te gaan huren dan een kleiner huis te moeten kopen.

# 3. Investeer in iets dat geld opbrengt

Wanneer je genoeg verdient, kan je beginnen investeren. Een huis is een actief dat jou niet gaat betalen. In tegendeel, het kost geld. Je kan veel beter je geld steken in activa die wél geld opbrengen, zoals aandelen bijvoorbeeld.

Bron: LinkedIn