Dividend - Groei Dividend

Groei Dividend Rapport: Januari (editie 1)

Op het moment van schrijven, is het eind januari. En traditiegetrouw brengt het IMF eind januari een rapport uit met daarin de economische groeiverwachtingen, gepresenteerd tijdens het World Economic Forum in Davos.

Wat ons vooral opviel tijdens de presentatie: de economische groei van China zal ook in 2019 weer uitkomen op 6,2%, zo verwacht het IMF. Daarbij wordt rekening gehouden met een sterk blijvende binnenlandse vraag, met ingrepen van de overheid om de binnenlandse consumptie te stimuleren.

Dat zijn op het eerste gezicht prachtige cijfers. De groei is weliswaar wat minder dan we gewend waren van China, maar aan de andere kant is er geen economie van die grootte, die een groei van 6,2% zou kunnen voorleggen.

Toch zien we op de beurs een net wat ander plaatje, waarbij veel grote Chinese bedrijven handelen aan hele mooie waarderingen die bijna geen rekening met groei lijken te houden. In deze editie, presenteren we dan ook met veel enthousiasme een nieuwe Chinese kooptip met royaal (groeiend) dividend.

ENKEL VOOR ABONNEES

Abonneer nu en krijg toegang tot alle rapporten en alerts.