Trends - Groeimarkten

Groeimarkten Rapport – December 2022

We gaan naar het einde van een beursjaar waaraan we niet de beste herinneringen zullen overhouden. Het conflict tussen Rusland en Oekraïne, inflatie, stijgende rentevoeten en grondstofprijzen en aanhoudende gevolgen van een heropflakkerende coronacrisis waren elementen die geen goed klimaat voor aandelen vormen.

Belangrijker is hoe 2023 zich aankondigt. Wat ons betreft is dat niet negatief. Bovenstaande negatieve elementen lijken af te vlakken en vooral in China wordt een terugkeer naar een open maatschappij en economie als een opluchting ervaren. Het virus heeft het Chinese leven lang genoeg beheerst. Wanneer de economie en de export er terug op gang komen zal dat – samen met de kostenbesparingen van de afgelopen jaren – een enorme hefboom betekenen. En dan hebben we het nog niet gehad over het enorme pakket aan steunmaatregelen waaraan China werkt, dat in de nabije toekomst zal aangekondigd worden. We staan niet alleen met deze visie. Morgan Stanley verhoogde zijn groeiverwachtingen voor 2023 al van 5% naar 5,4% en zal in de komende weken wellicht navolging krijgen.

Zoals u weet, lopen de aandelenmarkten zo’n 6 maanden vooruit op de economische realiteit. De verwachting is voor beleggers van groter belang dan wat voorbij is, want dat wordt verondersteld al in de beurskoersen te zitten.

In dit licht is het niet verwonderlijk dat u voor 3 van de 4 aandelen die in dit verkorte Groeimarkten Rapport besproken worden een verhoging van het koersdoel zal lezen. Stuk voor stuk bedrijven die gedurende de pandemie in overlevingsmodus schakelden en op een heropleving wachten om terug met groei aan te knopen.
ENKEL VOOR ABONNEES

Abonneer nu en krijg toegang tot alle rapporten en alerts.