Trends - Groeimarkten

Groeimarkten Rapport – Juli 2021: Twee Nieuwe Kooptips!

We zitten ondertussen ruim over de helft van een beursjaar dat voor de groeimarkten nog weinig vuurwerk bracht. Indices schommelen al een hele tijd rond het nulpunt.

De belangrijkste Aziatische indices bleven tot nu toe zowat op hun plaats met een +1,35% voor de Shanghai Composite Index; -0,55% voor de Hang Seng index in Hongkong en +1,06% voor de Japanse Nikkei-225. Dit terwijl de Amerikaanse Nasdaq Composite technologie-index al 16,84% toevoegde en de Euro Stoxx 50 met +15,28% nauwelijks moest onderdoen.

We wijten dit toch wel aanzienlijk verschil in rendement niet aan slechtere bedrijfsprestatie van bedrijven die op de Aziatische beurzen noteren, maar eerder aan een negatief sentiment waarbij onzekerheid een belangrijke rol speelt. Angst voor het ‘de-listen’ van Chinese aandelen van de Amerikaanse beurzen doet hieraan zeker geen goed.

Deze negatieve sfeer zou ons bijna doen vergeten dat er ook Aziatische ondernemingen zijn die het bedrijfsmatig zeer goed doen. In combinatie met soms sterk gedaalde beurskoersen leidt dit onvermijdelijk tot koopkansen.

We voegen 2 nieuwe kooptips aan onze Selectielijst toe. De eerste omwille van zijn onverstoord groeitraject dat in de beursgrafiek nog helemaal niet weerspiegeld wordt, de tweede omwille van het potentieel wanneer een overname eindelijk begint te renderen.

ENKEL VOOR ABONNEES

Abonneer nu en krijg toegang tot alle rapporten en alerts.