(ABM FN-Dow Jones) Olie is dinsdag verder weggezakt nadat het Internationaal Energieagentschap aangaf dit jaar een minder sterke groei van de vraag naar olie te voorzien. Dit bleek uit het maandrapport van het agentschap.

Net als een maand geleden verlaagde het agentschap de verwachte groeivraag voor 2016, ditmaal van 1,3 miljoen naar 1,2 miljoen vaten per dag. In 2017 wordt ook een gemiddelde groei van de vraag naar olie met 1,2 miljoen vaten voorzien.

“De groeivraag blijft vertragen en is gedaald van het hoogste niveau in vijf jaar in het derde kwartaal van 2015 naar een vierjarig dieptepunt in het derde kwartaal van dit jaar”, aldus het IEA, dat wees op een minder sterke vraag naar olie in onder meer het Oeso gebied alsook in China. Daar staat tegenover dat de groeivraag naar olie in het vierde kwartaal wat kan herstellen als het weer kouder wordt.

In september steeg de wereldwijde olieproductie met 600.000 vaten per dag tot een totaal van 97,2 miljoen vaten per dag, waarbij de olieproductie van landen die zijn aangesloten bij de OPEC opliep tot een nieuw record van ruim 33,6 miljoen vaten per dag. Hiermee lag het aanbod van het kartel bijna een miljoen vaten per dag hoger dan in 2015. Onlangs sprak de OPEC af om de productie te zullen inperken naar 32,5 miljoen tot 33,0 miljoen vaten per dag.

Richting het eind van de ochtend noteerde de november-future voor een vat West Texas Intermediate 0,8 procent lager op 50,95 dollar en daalde de prijs voor een vat Brent met levering in december ook 0,8 procent op 52,70 dollar.

Maandag stegen de olie-futures nog op het nieuws dat Rusland bereid zou zijn in zijn olieproductie te snijden. Dinsdag waarschuwde de CEO van het Russische staatsoliebedrijf Rosneft Igor Sechin echter dat zijn bedrijf in elk geval niet mee zal doen aan een productiebevriezing of inperking.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>