(ABM FN) Wall Street lijkt maandag goed uit de startblokken te zullen komen, doordat beleggers wat gerustgesteld zijn door het nieuws over een Amerikaans-Chinees akkoord dat het handelstekort van de Verenigde Staten met de tweede economie van de wereld zou kunnen verminderen.

Futures indiceren een winst tot een procent.

De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin zei in het weekend dat de regering-Trump de invoering van importheffingen op Chinese goederen zou uitstellen “en de handelsoorlog in de pauzestand zetten”, terwijl de details worden uitgewerkt van een akkoord, na twee dagen van onderhandelingen tussen de twee regeringen.

Enkele uren later kwam er nog wel een conflicterende verklaring van de vertegenwoordiger van de Amerikaanse handelsbeleid Robert Lighthizer, die zei dat Washington nog zou kunnen grijpen naar heffingen.

Na de twee dagen onderhandelen ging China akkoord met het opkopen van meer Amerikaanse goederen om het handelstekort tussen de twee landen te helpen vernauwen. Het land stemde niet in met de 200 miljard dollar waar de VS specfifiek op aansturen.

“Dit is geenszins het einde van de kwestie, gezien het enorme gat dat blijft bestaan tussen de twee kampen, zoals blijkt uit het gebrek aan einige detail in de verklaring. Toch was dit de bemoedigende start van de gesprekken die de markt zocht”, stelde Jasper Lawler van London Capital Group over de Amerikaans-Chinese gesprekken.

Het rendement op tienjarige Amerikaanse staatsleningen stond maandag 0,5 procent hoger op 3,07 procent, nadat vrijdag al een intradag-top van 3,126 procent was neergezet.

Economisch nieuws bleef maandag beperkt tot een index voor de nationale economische activiteit van de Chicago Federal Reserve. Om half drie bleek deze index iets gestegen ten opzichte van een maand eerder naar 0,34. Een positieve indexstand duidt op een groei die boven het historisch gemiddelde ligt, waar een negatieve waarde duidt op groei beneden de trend.

Daarnaast zullen verschillende Fed-bestuurders in het openbaar spreken, met name Raphael Bostic van de Atlanta Fed, Patrick Harker van de Philadelphia Fed en Neel Kashkari van de Minneapolis Fed.

Olie stond hoger. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 0,2 procent tot 71,41 dollar, terwijl een juli-future Brent juist 0,3 procent lager noteerde op 78,31 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1772. Bij aanvang van de handelsdag in Europa stond de munt nog op 1,1726 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er 1,1770 op de borden.

Bedrijfsnieuws

General Electric stond bijna drie procent hoger in de handel voorbeurs. De tak treinenbouw wordt deels verkocht aan Wabtec. In het nieuwe fusiebedrijf krijgen de huidige aandeelhouders van GE een belang van 50,1 procent. De af te stoten tak wordt gewaardeerd op ruim 11 miljard dollar.

Het aandeel MB Financial steeg 15 procent. Fifth Third Bancorp wil de bank uit Chicago kopen voor 54,20 dollar per aandeel. “Samengaan met Fifth Third stelt ons in staat om onze complementaire vermogens aan te wenden in het voordeel van de klanten en de gemeenschappen die wij bedienen”, stelde Mitch Feiger, CEO van MB Financial.

Tesla won 1,7 procent nadat topman Elon Musk zaterdag via Twitter een nieuwe variant van het Model 3, met twee motoren, aankondigde. De auto moet 78.000 dollar kosten.

Slotstanden

Wall Street sloot vrijdag licht lager. De S&P 500 index daalde 0,3 procent tot 2.712,97 punten, de Dow Jones index noteerde vlak op 24.715,09 punten en de Nasdaq sloot 0,4 procent lager op 7.354,34 punten

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.