(ABM FN-Dow Jones) Wall Street gaat vrijdag naar verwachting met winst van start. Futures op de brede S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,4 procent hoger en die voor de Nasdaq 0,3 procent in het groen.

De Amerikaanse president Joe Biden en zijn Chinese collega Xi Jinping hebben donderdagnacht met elkaar gesproken in een poging de onderlinge betrekkingen te verbeteren. 

Het belletje volgde na enkele besprekingen tussen hooggeplaatste Amerikaanse en Chinese functionarissen.

Tijdens het telefoongesprek zouden enkele economische en andere zaken zijn besproken. Het Witte Huis sprak van “een brede strategische discussie”.

Het is de tweede keer dat Xi en Biden met elkaar spraken sinds de Amerikaanse president werd ingehuldigd.

Biden kondigde donderdag een nieuw actieplan aan om de oprukkende deltavariant van het coronavirus in te dammen. Hij neemt daarin een kritische houding aan tegenover Amerikanen die zich niet willen laten vaccineren.

In de Verenigde Staten gaat de aandacht vrijdag uit naar vooral de producentenprijzen over augustus. Voor de prijzen zonder de effecten van energie- en voedselprijzen, de zogeheten kernprijzen, wordt in de ramingen vooraf rekening gehouden met een stijging met 0,5 procent.

Daarnaast staan de groothandelsvoorraden nog op de agenda.

De euro/dollar handelde op 1,1830. Volgende week kan het dan volgens valuta-analist Georgette Boele van ABN AMRO voor de dollar een belangrijke week worden. “Er worden dan belangrijke macro-economische cijfers gepubliceerd zoals de consumentenprijsinflatie en de detailhandelsverkopen. De uitkomst van deze cijfers zouden een nieuwe richting aan de dollar kunnen geven”, aldus Boele vrijdag.

Olie werd 1,7 procent duurder. De recente orkaan Ida zorgt er nog altijd voor dat de productie in de Golf van Mexico lager dan gebruikelijk is en dat geldt ook voor de raffinage. En dat zou de prijs van olie nog wel eens verder kunnen opdrijven, denkt marktanalist Carsten Fritsch van Commerzbank.

Bedrijfsnieuws

Grubhub, DoorDash en Uber Eats slepen New York City voor de rechter vanwege plannen van de stad om de huidige regelgeving rond maaltijdbezorging permanent te maken, waaronder een plafond voor commissies die in rekening mogen worden gebracht. Dit meldden verschillende Amerikaanse media.

Mastercard is van plan CipherTrace over te nemen, een bedrijf dat zich richt op beveiliging en fraude binnen de cryptowereld. Financiële details werden niet gemeld.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index daalde donderdag 0,5 procent tot 4.493,28 punten, de Dow Jones index verloor 0,4 procent op 34.879,38 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 15.248,25 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties