(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt de handelsweek met winst te gaan beginnen. Circa twee uur voor het slot op Wall Street noteerden de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq index tot 0,4 procent in het groen.

Dit weekend schreef de Amerikaanse president Donald Trump op zijn Twitter dat Amerika aan de winnende hand is in het handelsconflict met China. Volgens Trump spendeert China fortuinen aan marketing en PR in een poging Amerikaanse politici bang te maken voor de plannen van de president. “We moeten volhouden! […] de importheffingen werken enorm goed.”

Volgens Trump kan Amerika dankzij zijn plannen binnenkort ook beginnen met het terugbetalen van de enorme schuld, die volgens de huidige president toch vooral toe te schrijven is aan zijn voorganger Barack Obama.

De euro/dollar noteerde op 1,1553. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1564 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1568 op de borden.

“Ondertussen versterkt Amerikaanse dollar sluipsgewijs ten opzichte van de euro. Vandaag op hoogste peil in 12 maanden tijd”, merkte senior financial economist Tom Simonts van KBC op.

“Dat is onder meer slecht nieuws voor de Amerikaanse export en de munten van de opkomende en ontluikende economieën, maar wel weer goed voor de EU export”, voegde Simonts toe.

De olieprijs stijgt maandag, vanwege een teruglopende output in Saoedi-Arabië in combinatie met de vrees voor de Amerikaanse acties die Iran tegemoet kan zien.

Bedrijfsnieuws

PepsiCo won 1,6 procent, nu CEO Indra Nooyi, opstapt. Ramon Laguarta, die al werkzaam is bij PepsiCo, is per 3 oktober benoemd tot de nieuwe CEO van het voedsel- en drankenbedrijf.  Nooyi zal tot begin 2019 aanblijven als voorzitter van de raad van bestuur. Zij werkt al 24 jaar bij PepsiCo.

Berkshire Hathaway noteerde flink in de plus, bijna drie procent. Het investeringsvehikel onder leiding van de bekende belegger Warren Buffett maakte in het tweede kwartaal van 2018 flink winst, zo bleek dit weekend. Berkshire boekte in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 12,0 miljard dollar, hetgeen in schril contrast stond met de bijna 4,3 miljard dollar die een jaar eerder nog werd verdiend in het tweede kwartaal. Vooral de investeringen van Buffett leverden winst op, inclusief derivaten ruim 5,1 miljard dollar.

Beleggers reageerden ook goed op kwartaalcijfers van Tyson Foods, dat meer dan 3 procent steeg. De Amerikaanse producent van vlees en voedingsproducten boekte meer omzet en winst. De recent aangepaste outlook voor 2018 werd maandag herhaald.

GoPro kon vrijdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de fabrikant van compacte videocamera’s donderdag nabeurs meevallende halfjaarcijfers rapporteerde. GoPro dook wel dieper in de rode cijfers. Het aandeel steeg vrijdag circa 18 procent, maar leverde maandag drie procent in.

Apple won 0,4 procent, waarmee de fabrikant van de iPhone verder steeg boven de 207,04 dollar per aandeel waarop het bedrijf een marktkapitalisatie heeft van 1 biljoen dollar. Donderdag oversteeg de fabrikant voor het eerst in zijn geschiedenis dit niveau.

Kraft Heinz leverde 2,6 procent in, nadat het vrijdag over het afgelopen kwartaal een nettowinst van 756 miljoen dollar, ofwel 0,62 dollar per aandeel, rapporteerde op een omzet van 6,7 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 1,0 dollar. Vooraf geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst per aandeel van 0,92 dollar per aandeel op een omzet van 6,6 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.