(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag een hogere opening tegemoet. De future op de AEX noteerde een uur voor de beursgong 0,6 procent hoger.

De markt is in afwachting van de verkiezingsuitslag in de Amerikaanse staat Georgia. Volgens marktanalist Stephen Innes van Axi is het een spannende strijd waarin de Democraten vooralsnog een kleine voor sprong hebben.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft 8 Chinese betaalapps, waaronder Alipay, op de zwarte lijst gezet. Dit bleek uit een decreet dinsdagavond.

Toezichthouders in China eisen dat betaalbedrijf Ant Group, eigenaar van Alipay, zijn data deelt met andere partijen. 

Ma heeft weinig onderhandelingsruimte meer, nu het zakenimperium dat hij opgebouwd heeft onder vuur ligt van toezichthouders en de toorn heeft gewekt van de Chinese president Xi JinPing. Beijing vreest dat de flamboyante ondernemer te veel focust op het succes van zijn bedrijven en te weinig aandacht heeft voor het overheidsdoel om financiële risico’s te beperken.

Macro-economisch is het een drukke dag. Veel aandacht zal uitgaan naar de inkoopmanagers in de dienstensector. In Japan bleek er meer krimp in de dienstensector, terwijl die in China minder hard groeide. Later vandaag volgen de cijfers voor Europa en de VS.

Ook zijn er inflatiecijfers uit Frankrijk en Duitsland en Amerikaanse fabrieksorders. Het banenrapport van ADP geeft een indicatie was er vrijdag van het officiële Amerikaanse banenrapport te verwachten valt. 

Tot slot publiceert de Federal Reserve vanavond de notulen van de laatste rentevergadering.

De euro/dollar handelde woensdagochtend op 1,2323. Olie werd dinsdag fors duurder na een meevallend besluit van OPEC+. De komende maanden wordt de productie nagenoeg niet verhoogd. 

Bedrijfsnieuws

Sligro zag de omzet in het vierde kwartaal met ruim 30 procent dalen. In heel 2020 daalde de omzet van 2,4 miljard naar minder dan 2 miljard euro.

Wereldhave verkocht winkelcentrum Emiclaer in Amersfoort aan Urban Interest en Les Passages Mériadeck in Bordeaux aan Vinci voor in totaal 57 miljoen euro.

Ease2pay heeft ruim 1,3 miljoen aandelen tegen 1,00 euro per stuk geplaatst. De opbrengst van de emissie wordt onder meer gebruikt voor het aflossen van een aandeelhouderslening.

Verder verhoogde Credit Suisse de koersdoelen voor Prosus en Randstad, maar ging die voor IMCD juist omlaag.

Prosus is eigenaar van Tencent, wiens betaalapps door Trump ook op de zwarte lijst weden geplaatst.

Handelaar Bert van der Pol van Today’s Group wees op koersdoel- en adviesverlagingen van Deutsche Bank voor de Nederlandse verzekeraars Aegon, ASR en NN.

Slotstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag met winst gesloten. De Dow Jones en de S&P500 index stegen 0,6 en 0,7 procent, terwijl techbeurs Nasdaq zelfs een procent duurder werd.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties