Op de laatste dag van november ging deze grondstof voor $17,75 per eenheid over de toonbank. Enkele dagen geleden voor $26,15 per eenheid. Een stijging van bijna 50% op krap twee maanden!

uranium-front

Nog verbazingwekkender is het feit dat “niemand” het over deze grondstof heeft. Misschien enigszins logisch. In 2007 piekte deze grondstof op $140 per eenheid. Met een koers die schommelt rond de $26 is dit nog steeds een fractie van de prijs waarvoor deze grondstof ooit verhandeld werd.

Over welke grondstof we het hebben? Uranium…

We schrijven “niemand”, echter is SlimBeleggen.com hier een uitzondering op. Regelmatig tippen we onze lezers over de enorme potentie dat in deze grondstof verborgen ligt.

Waarom Uranium vergeten is

Verborgen, omdat deze grondstof niet alleen over rozengeur en maneschijn gaat. Op dit moment valt er ‘nog’ maar weinig eer te behalen in de uraniumsector. Er is veel aanbod en de vraag blijft laag. Dit goedje wordt voor $65 per pond geproduceerd en voor $25 per pond verkocht. Zwaar onder de kostprijs. Geen uitzonderingen.

Er is weinig reden voor optimisme, in ieder geval op korte termijn. En dit is precies wat contraire beleggers graag zien. Wanneer het bloed door de straten loopt. Het moment wanneer iedereen zijn handen er vanaf houdt. Dat was duidelijk te zien bij de uraniumaandelen …

URA

Uranium is goedkoop en wordt door beleggers gehaat. Op korte termijn kan het zelfs nog slechter gaan met deze sector, maar op de lange termijn zie het plaatje er wel degelijk anders uit.

Hoewel de prijs nog steeds relatief laag is, hebben we een koersstijging van 47% in slechts twee maanden te pakken – nog steeds goedkoop. Na 10 jaar slechte koersprestaties praat niemand nog over deze uitgekotste grondstof. Het is goedkoop, het wordt gehaat, en zit in een uptrend. Een mix van omstandigheden waar je als belegger alleen maar van kunt dromen. Veel van deze situaties doen zich niet voor in de markt. De outs voor uranium zien er goed uit.

Bron: the Crux

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>

Reacties