Elektrische auto BMW

De opmars van de elektrische auto is bijna niet meer te stoppen. Tesla opende de markt en tientallen andere autoproducenten maken graag gebruik van de opening in deze nieuwe markt. De kracht van de elektrische auto ligt natuurlijk in de batterij. En daar zijn bijzondere grondstoffen voor nodig.

Batterijen zijn krachtiger en betrouwbaarder dan ooit. De kostprijs komt dan ook snel naar beneden. Tegen 2030 zullen er naar schatting zo’n 20 miljoen elektrische auto’s per jaar worden verkocht. Daar zijn dus veel batterijen voor nodig.

De lithium-ion batterijmarkt zal naar schatting zo’n 21,7% per jaar groeien de komende jaren, van 15,9 GWh in 2015 naar 93,1 GWh in 2024.

Welke grondstoffen zijn daar nu voor nodig?

Een lithium-ion batterij bestaat uit 3 belangrijke onderdelen:

  • Anode
  • Electrode
  • Kathode

De technologie rond de anode en de elektrode is al ver gevorderd, maar rond de kathode kan nog veel progressie gemaakt worden. In de kathode zit naast lithium ook kobalt, magnesium, aluminium en nikkel – bij verschillende producenten in verschillende proporties.

Terwijl magnesium en aluminium goedkopere grondstoffen zijn, zijn lithium, kobalt en grafiet (voor de anode) dat niet.

Op deze infographic lees je alles over deze 3 bijzondere grondstoffen …

Infographic grondstoffen elektrische voertuigen

Bron: Business Insider

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>