kapitaal

Vorige week woensdag wisten de Amerikaanse indices te stijgen naar nieuwe recordkoersen. De S&P 500 index wist op deze uitermate positieve dag zelfs de grens van 2.400 punten te doorbreken. Om het feestje helemaal compleet te maken wist de Dow Jones index boven de 21.000 punten uit te breken. En deze recordkoersen wisten te zorgen voor een stroom aan vers kapitaal.

aankoop-sp500

Het analistenteam van Bank of America Merrill Lynch laat weten dat we afgelopen woensdag te maken hadden met de grootste instroom aan vers kapitaal sinds december 2014. Op de bovenstaande grafiek is dit in beeld gebracht.

Vers kapitaal stroomt richting de aandelenmarkten

Volgens het team hadden we naast de nieuwe recordkoersen en de instroom aan vers kapitaal te maken met nog een heugelijk feit. De S&P 500 index had immers afgelopen woensdag ook te maken met de grootste dagstijging van het jaar en tevens de grootste sinds november 2016.

De stroom aan vers kapitaal laat zien dat de beleggers geloof hebben in verder stijgende beurskoersen. Zolang het kapitaal blijft komen, kan dit feestje nog wel even voortduren.