smallcaps wall street De Amerikaanse beurzen zijn maandag ondanks een rode opening flink hoger gesloten. De S&P 500 index noteerde 0,7 procent hoger op 2.094,34 punten. De Dow Jones index steeg 0,6 procent op liefst 18.004,16 punten en technologiebeurs Nasdaq dikte 0,4 procent aan op 4.960,02 punten. De handel op de Amerikaanse aandelenmarkten ging volgens analisten van de Belgische bank KBC van start met “beperkte verliezen”. De aandacht ging na het mislukte topoverleg tussen de OPEC en Rusland in Doha op zondag vooral uit naar de olieprijzen. Gedurende de handelsdag herstelden de olie-futures dankzij een staking in Koeweit, wat ook een herstel van de aandelenmarkten inluidde. De leden van de OPEC en Rusland wisten dit weekend geen overeenstemming te bereiken over het bevriezen van de olieproductie. Na weken van speculeren door de markt en tegenstrijdige berichten over de opvattingen van met name Saoedi-Arabië over het al dan niet deelnemen aan de output beperking door Iran, gaf Riyad zondag aan dat er alleen een productiebevriezing mogelijk is wanneer Teheran mee zou doen. Iran wil echter de productie opvoeren om na jaren van sancties weer marktaandeel terug te winnen. In juni staat het volgende moment geagendeerd waarop het oliekartel weer zal praten over maatregelen waarmee de olieprijzen kunnen worden gestimuleerd. Olie noteerde maandag in de avonduren nog nipt in het rood. Een juni-future op een vat West Texas Intermediate daalde 0,9 procent op 41,33 dollar en een juni-future Brent werd 0,1 procent minder waard op 43,05 dollar. Naast het verwerken van de mislukte olietop in Doha kregen beleggers cijfers over het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers te verwerken. De NAHB-huizenindex kwam in april voor de derde opeenvolgende maand uit op 58. De euro/dollar noteerde maandagavond op 1,1308. Bij het sluiten van de Europese beurzen bewoog het muntpaar nog op 1,1319 en vrijdag stond er een stand van 1,1286 op de borden bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen. Dinsdag kijken beleggers uit naar Amerikaanse cijfers over de woningbouw en bouwvergunningen. Later in de week staan onder meer de wekelijkse olievoorraden, de Chicago Fed index en de inkoopmanagersindex voor de industrie geagendeerd. Bedrijfsnieuws

Morgan Stanley realiseerde in de eerste drie maanden van dit jaar een nettowinst van 1,1 miljard dollar, flink minder dan de 2,4 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde in het afgelopen kwartaal van 9,9 miljard naar 7,8 miljard dollar. Het aandeel Morgan Stanley verloor 0,1 procent. 

PepsiCo (-0,1%) zag de omzet in het afgelopen kwartaal met 24 procent op jaarbasis kelderen tot 931 miljoen dollar. De omzet daalde met 3 procent naar 11,9 miljard dollar, maar autonoom was er een groei van 3,5 procent. De resultaten stonden onder druk door onder meer tegenzittende valutamarkten en de tegenwind voor de frisdrankgigant in Venezuela.

Hasbro rapporteerde in het afgelopen kwartaal een 83 procent hogere nettowinst van 48,8 miljoen dollar, gestuwd door een sterke vraag naar Star Wars producten. De omzet steeg met 16,5 procent naar 831 miljoen dollar. Aandeelhouders reageerden opgetogen, het aandeel Hasbro steeg 5,8 procent.

Nabeurs staan de kwartaalresultaten van ‘Big Blue’ IBM en Netflix geagendeerd. 

Door: ABM Financial News. Info@abmfn.nl Redactie: +31(0)20-26 28 999 © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.