apple-iphone-smartphone-desk

Ongeveer 10 jaar geleden moest iedereen met alle geweld nog een computer thuis hebben staan. Door middel van deze computer hadden we immers toegang tot het internet en dat mochten we natuurlijk niet missen. Inmiddels leven we in het jaar 2016 en de wereld ziet er heel anders uit. Als gevolg van de technologische ontwikkelingen zijn er tal van mogelijkheden om toegang te krijgen tot het web.

Vandaag de dag wordt de computer nog met name gebruikt door mensen die er afhankelijk van zijn in verband met hun werkzaamheden. Op het gebied van vrije tijd maken we voornamelijk gebruik van de smartphone of de tablet. Uit onderzoek van StatCounter blijkt dat er de afgelopen maand sprake was van een historisch moment.

Tablet en smartphone gaan de desktop voorbij!

tablet-pc-smartphone

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van StatCounter, is te zien dat in de maand oktober 51,3% van het internetgebruik in de wereld afkomstig was van de smartphone en tablet. De normale computer volgt op 48,7%. Dit is voor het eerst in de geschiedenis dat de smartphone en de tablet de desktop voorbij weten te gaan.

Is het tijdperk van de computer voorbij?