Max Verstappen Slechts 1 week na zijn controversiële overstap van Red Bull Toro Rosso naar het hoofdteam van Red Bull heeft de jonge Nederlander met Belgische roots Max Verstappen zijn visitekaartje afgegeven door de Grand Prix van Spanje te winnen. Een fenomenale sportieve prestatie, maar wat levert hem dat financieel op? In eerste instantie niet zo heel veel, zo blijkt. Verstappen is met 18 jaar en 227 dagen veruit de jongste F1 rijder ooit die een Grand Prix wint. Doordat Nico Rosberg en Lewis Hamilton elkaar in de grindbak reden, rolde Verstappen de rode loper voor zichzelf uit. Maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld het tennis zal Max Verstappen er niet onmiddellijk rijk van worden. Max Verstappen Bij de Formule 1 wordt het prijzengeld op het einde van het seizoen verdeeld. Op basis van een complexe formule krijgen de raceteams een bepaald bedrag van de inkomsten van het seizoen. Dit wordt als volgt verdeeld:

  • Ferrari krijgt een vast bedrag (naar schatting 2,5%) voor het belang dat de rentstal draagt voor het imago van de sport
  • Nieuwe teams krijgen een bepaald bedrag om zich in de sport in te werken
  • De verschillende teams worden onderverdeeld in 3 categorieën waarbij de distributie van het geld van elkaar verschilt
  • De eerste 10 teams van constructeurs krijgen prijzengeld op basis van hun plaats in het kampioenschap.

Hoe zit het met het loon van Max Verstappen en Co?

De piloten worden niet extra vergoed bij een overwinning, zij hebben een contract met de rentstal met een bepaald loon. De meeste piloten hebben wel een clausule in hun contract staan waarbij ze bonussen krijgen per punt dat ze behalen. Zo tekende Sebastian Vettel een 3-jarig contract dat hem $50 miljoen per seizoen oplevert plus bonussen. Hij is hiermee een van de best betaalde atleten ter wereld. Nummer 2 in de Formule 1 is Lewis Hamilton met een nieuwe deal dat hem $31 miljoen per jaar oplevert plus tot $10 miljoen bonussen. Max Verstappen daarentegen staat nog helemaal onder aan de ladder, zijn carrière moet als het ware nog beginnen. Hij heeft een contract van $512.000 per jaar. Dit komt neer op zo’n €474.000 per jaar of … €1.300 per dag. Het is niet bekend of Verstappen ook een clausule met bonussen heeft, dus leverde deze GP zege hem slechts €1.300 op. Al zal na deze knalprestatie zijn contract wel eens aangepast kunnen worden.

De legale marihuana sector is een miljardensector die de meeste beleggers nog moeten ontdekken

Bedrijven in deze sector groeien als kool. De industrie legaliseert in snel tempo. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer deze aandelen op de radar van grote beleggers verschijnen.

Wij geloven dat deze aandelen een gigantisch potentieel hebben. Geen valkuilen of cowboy-aandelen, maar gedegen en diepgravend onderzoek vind je in onze Marihuana Special, inclusief de 5 beste aandelen in deze nieuwe miljardensector.

Ontdek HIER het ultieme Marihuana Rapport voor beleggers …