Hoe miljonair worden (3) Miljonair worden is niet zo moeilijk. Het enige dat je nodig hebt is discipline en een vroege start. €10.000 op de spaarrekening, €5.500 sparen per jaar, 6% opbrengst per jaar en een tijdshorizon van 40 jaar, meer het je niet nodig om op pensioen te gaan met €1 miljoen. Er zijn zelfs enkele tekenen die je een duw in de rug kunnen geven om het magische getal van 7 cijfers te bereiken:

# 1. Een lucratieve carrière

Je carrière hangt in sommige gevallen ook af van de sector waarin je werkt. Bepaalde sectoren betalen een hoger salaris en geven meer kansen om door te groeien. De sectoren met de meest lucratieve carrièrekansen zijn momenteel: technologie, financiën en … jawel, boekhouding.

# 2. Hoog inkomen

Een hoog inkomen is ontzettend belangrijk om de mijlpaal van €1 miljoen te bereiken, op voorwaarde natuurlijk dat je uitgavenpatroon/je levensstijl niet mee stijgt met je inkomen. Gebruik een hoger loon, extra bonussen, … om je financiële toekomst veilig te stellen, niet om je financiële toekomst op te consumeren.

# 3. Self-made

2/3 van ’s werelds miljardair zijn self-made miljardairs. Miljardairs en miljonairs werken hard aan hun eigen fortuin, een minderheid krijgt het slechts in de schoot geworpen. Met een goede ingesteldheid kan je meer bereiken dan met een goede spaarboek.

# 4. Lange termijn

3 op 4 fortuinen worden vergaard door lange termijn investeringen te doen. Slechts een kleine minderheid wordt op korte termijn rijk, laat je hierdoor niet misleiden. Een lange termijn perspectief zorgt voor minder fouten, minder fouten zorgen voor meer kans op succes.

# 5. Gezond agressief

Een gezonde agressiviteit helpt om de nodige risico’s te nemen. Zoals gezegd kom je met een rendement van 6% per jaar al ver, maar daar moet je natuurlijk de nodige risico’s voor durven nemen… berekende risico’s uiteraard.